30 Eylül 2024 Pazartesi

Fındıklı'da Suruç anmasına polis saldırdı

ESP, HDP, Sol, EMEP, Halkevleri, PDD, Suruç katliamının 5. yılı dolayısıyla ESP Fındıklı İlçe binası önünde basın açıklaması yaptığı sırada polis saldırdı.

ESP, HDP, Sol, EMEP, Halkevleri, PDD, Suruç katliamının 5. yılı dolayısıyla ESP Fındıklı İlçe binası önünde basın açıklaması yaptı.

"Suruç'u unutma unutturma", "Suruç için adalet herkes için adalet", "Huçbir düş yarım kalmayacak" dövizlerinin taşındığı eylemde basın metnini okuyan ESP Fındıklı İlçe Temsilcisi Tugay Köse, Suruç katliamının egemen güçlerin bilgisi ve denetimi ile gerçekleştiğini söyledi. Köse, "33 düş yolcusunu katlederek düşlerin yarım kalacağını düşünen bu katil sürülerine bir çift sözümüz 'Hiçbir düş yarım kalmayacak' olacaktır" diye belirtti.

Açıklamanın yapıldığı sırada İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı gerekçe gösteren polisler, açık alanda basın açıklamasına izin verilmeyeceğini ifade etti. Açık alanda basın açıklaması yapma haklarının olduğunu söyleyen Köse'yi gözaltına almaya çalışan polis ile kitle arasında arbede yaşandı. Bu sırada kitle "Faşizme karşı omuz omuza" sloganın attı.

Daha sonra ESP İlçe binasında Suruç şehitleri için anma etkinliği düzenlendi.