1 Ekim 2024 Salı

Fındıklı'da EMEP binasına yönelik saldırıya tepki

Rize'nin Fındıklı ilçesinde EMEP binasına yönelik saldırıya karşı açıklama yapıldı, "Faşizmi bu ülkede kurumsallaştırmayacağız" denildi. 

Emek Partisi Fındıklı ilçe örgütü, binalarına düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Rize’nin Fındıklı ilçesinde Emek Partisi (EMEP) ilçe örgütüne düzenlenen saldırının ardından demokratik kitle örgütleri açıklama yaptı.

Emek Partisi Fındıklı ilçe binasında yapılan açıklamada, “Gerici, ırkçı, toplumu ayrıştıran her türlü uygulamalara emekçi halkımızla birlikte, omuz omuza ve yan yana dayanışarak karşı çıkacağız. Bunu beraberce başaracağız” denildi.

EMEP Fındıklı İlçe Yöneticisi Fikret Yaşar, "Öncelikle partimize yapılan bu saldırı sadece Emek Partisine yapılan bir saldırı değildir. İşçi sınıfı ve emekçi halkı çok yönlü kışkırtmalara, bölme hamlelerine karşı mücadele eden emek ve demokrasi güçlerine yapıldığını düşünüyoruz" dedi.

Saldırılara karşı mücadele çağrısı yapan Yaşar, "Gerici, ırkçı toplumu ayrıştıran her türlü uygulamalara emekçi halkımızla birlikte, omuz omuza ve yan yana dayanışarak karşı çıkacağız. Bunu beraberce başaracağız" diye konuştu. 

Açıklamaya Sol Parti, ESP, HDP, TİP, ve CHP Belediye Meclis Üyeleri katıldı.