23 Eylül 2024 Pazartesi

Filistinliler işgal planını kabul etmiyor

Filistinliler, yeni işgal ve ilhak anlamına gelen ABD-İsrail planına tepkilerini sürdürüyor. Kudüs'te otomobille düzenlenen saldırıda 12'si siyonist asker olmak üzere 14 kişi yaralandı. Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da ise İsrail askerleri, biri Filistin polisi olmak üzere üç Filistinliyi katletti.

ABD-İsrail'in ortak işgal planına tepkiler sürüyor. Filistinliler, yeni işgal ve ilhak planına karşı protesto eylemlerini sürdürürken, Kudüs'te siyonist askerlere yönelik saldırı gerçekleştirildi. Otomobille gerçekleştirilen eylem sonucunda 12'si İsrail askeri 14 kişi yaralandı. Yaralı askerlerden birinin durumunun ağır olduğu açıklandı.

DW Türkçe'de yer alan habere göre Hamas örgütü saldırıyı ABD'nin geçen hafta açıkladığı Ortadoğu planına yanıt olarak değerlendirdi. Gazze Şeridi'nde kontrolü elinde bulunduran Hamas saldırıyı üstlenmemekle birlikte, Trump'ın Ortadoğu planına karşı "direniş eylemi" ve "uygun bir yanıt" diye nitelendirdi.

Batı Şeria merkezli Filistin Özerk Yönetim Konseyi'nin Başkanı Mahmud Abbas'ın sözcüsü de "saldırının suçlusunun Trump'ın Ortadoğu planı olduğunu" belirterek planın gerilimin tırmanmasına yol açtığını vurguladı.

ÜÇ FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ
İşgal ordusunun Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da üç Filistinliyi katletti. 

Doğu Kudüs'te İsrail askerleri üzerine ateş açan bir kişinin vurularak öldürüldüğü açıklandı.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde de Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çıkan çatışmada Filistinli bir polis memuru ile 19 yaşındaki bir Filistinli İsrail askerlerince öldürüldü. İşgal ordusunun Batı Şeria'ya yeni takviyelerde bulunacağı açıklandı.