24 Eylül 2024 Salı

Filistin'e yönelik ilhak planı Avrupa'da protesto edildi

İtalya ve Fransa'da Filistin halkıyla dayanışma eylemleri yapılarak, siyonist İsrail'in yeni ilhak planı protesto edildi.

Siyonist İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak planına karşı dün İtalya ve Fransa'nın çeşitli kentlerinde eylemler düzenlendi.

İtalya'da başkent Roma başta olmak üzere, Milano, Torino, Palermo, Floransa'nın aralarında olduğu pek çok kentte eylemler düzenlendi. Roma'da Campidoglio Meydanı'nda toplanılan eylemde, Filistin halkıyla dayanışma yükseltildi. İtalya ve Avrupa devletlerine Filistin devletini tanımaları çağrısı yapılan eylemde, Roma Filistin Toplumu Başkanı Yousef Salman konuştu ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin'in meşruluğuna dikkat çekti. Eyleme yüzlerce kişi katıldığı bildirildi.

Fransa'da da Paris başta olmak üzere Lyon, Marsilya, Montpellier gibi pek çok kentte eylemler yapıldı. Paris'teki eylem bir çok kurum ve örgütün çağrısıyla gerçekleşti. Yüzlerce kişi Barbes Mahallesi'nde toplanarak Nation Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüşte "Filistin yaşayacak", "İsrail'e boykot", "Filistin için özgürlük!" sloganları atılırken, ilhak planına karşı şiarların, Filistin halkıyla dayanışma sloganlarının yazılı olduğu dövizler taşındı.