23 Eylül 2024 Pazartesi

Filistin ve Rojava halkını selamlamak isteyen devrimciler gözaltına alındı

Gazi Mahallesinde direnen Filistin ve Rojava halkını selamlamak isteyen devrimciler gözaltına alındı. "Filistin'den Rojava'ya direnen halklar kazanacak" diyen devrimciler uzun süre sloganlarla direnenleri selamladı. Polis saldırısının ardından Gazi Mahallesi sokaklarında yürüyüş yapan devrimciler halka yönelik konuşmalarda, "AKP-MHP saray iktidarı emperyalistlerden, siyonist İsrail'in yana. Biz ise Filistin'de Rojava'da halkların yanındayız" dedi.

İstanbul'un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi mahallesinde, siyonist İsrail'in soykırım saldırılarına ve işgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarına karşı direnen halklarla dayanışmak için düzenlenecek eyleme polis saldırdı.

EMEP, ESP, HDK, Kaldıraç, Partizan, PDD ve TÖP çağrısıyla saat 20.00'de mahallede meşaleli yürüyüş gerçekleşecekti. Yürüyüş için çok sayıda kişi Şair Abay Lisesi önünde bir araya geldi. Eylem başlamadan polis bir araya gelenlere saldırdı, kalkanlarla ablukaya aldı.

ABLUKADA DİRENİŞİ SELAMLADILAR
Devrimciler polis saldırısına ablukada, "Nehirden denize özgür Filistin", "Emperyalistler yenilecek, direnen halklar kazanacak", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Filistin halkı yalnız değildir" sloganlarını yükseltti.

GAZETECİLER DARP EDİLEREK UZAKLAŞTIRILDI
Saldırı anını görüntülemek isteyen basın emekçileri de kalkanlarla uzaklaştırıldı. Gazeteciler darp edilerek alandan uzaklaştırıldı, görüntü almaları engellendi.

ÇOK SAYIDA DEVRİMCİ GÖZALTINA ALINDI
Direnen Filistin ve Kürt halkıyla dayanışmak isteyen çok sayıda devrimci gözaltına alındı.

'ONLAR EMPERYALİSTLERİN, SİYONİST İSRAİL'İN BİZ İSE HALKLARIN YANINDAYIZ'
Devrimcilerin gözaltına alınmasına rağmen Gazi Mahallesi sokaklarında Filistin ve Rojava halkının direnişi selamlandı. Polis saldırısına rağmen sokaklarda halka yönelik konuşmalar yapan devrimciler, "Siyonist İsrail Filistin halkını katlediyor. AKP-MHP saray iktidarı Filistin halkının yanında olduğunu söyleyip, Gazi'de Filistin halkıyla dayanışmak isteyen devrimcileri ve halkımızı gözaltına alarak emperyalistlerden, siyonist İsrail tarafında olduğunu göstermiştir. Onların yalnızca timsah gözyaşları. Bizler devrimciler, sosyalistler, Filistin'de Rojava'da katledilen halkların yanında olacağız" dedi.

Gazi Mahallesi sokaklarında, "Katil İsrail Filistin'den defol", "Filistin halkı yalnız değildir", "Direnen halklar kazanacak" sloganları yükseldi.