23 Eylül 2024 Pazartesi

'Filistin halkının sürdürdüğü ulusal özgürlük davasının yanındayız'

Rojavalı komünistler Filistin'de süren direnişle dayanışma eylemi yaptı. Basın açıklaması yapan komünistler, "Bu zulüm, direniş karşısında elbet bir gün yenilecektir, buna sonuna kadar inanıyoruz" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Qamişlo'da Filistin halkıyla dayanışma eylemi yaptı. Şehit Zîlan Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamayı Demhat Mihemed okudu. Siyonist İsrail devletinin günlerdir Filistin topraklarında katliam gerçekleştirdiğini hatırlatan Mihemed, "Siyonist devlet, başta Gazze olmak üzere Filistin kentlerinde bombalanmadık yer bırakmadı. Sivil yerleşim alanları, evler, okullar, hastaneler gözü dönmüş bir sömürgeci zihniyetle yerle bir ediliyor. Binlerce Filistinli katledildi, onbinlerce yaralı var. En son El Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik soykırım saldırısında yaklaşık 500 Filistinli katledildi" dedi.

'FİLİSTİNLİ DİRENİŞ ÖRGÜTLERİNİN BAŞARISI ORTADOĞU HALKLARININ BAŞARISI OLACAKTIR'
İsrail'in saldırılarında yaşamını yitirenlere başsağlığı dileyen Mihemed, "Bu zulüm, direniş karşısında elbet bir gün yenilecektir, buna sonuna kadar inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mihemed, açıklamada şunları kaydetti: "İsrail ve baş destekçisi ABD emperyalizmi Filistin halkının katledilmesine, Gazze'nin yerle bir edilmesine gerekçe uyduruyor. 7 Ekim'de Filistinli direniş örgütlerinin başlattığı Aksa Tufanı hamlesi, ezilenlerin işgalcilere karşı haklı silahlı direnişidir. İsrail sömürgecidir, işgalcidir, siyonisttir, soykırımcıdır. Toprakları işgal edilen Filistinliler haklıdır. Dünya halkları bu katliama sessiz kalmamalıdır ve Filistin'in özgürlüğü için İsrail ile işbirliği yapan devletlere karşı direnişi büyütmelidir."

İsrail devletinin saldırısının, Ortadoğu'da yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade eden Mihemed, "Emperyalist güçler ve gerici bölge devletleri, siyonist İsrail'in soykırım saldırısının destekçileridir. Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik işgal saldırısıyla, İsrail siyonizminin işgal saldırıları arasında hiçbir fark yoktur. İsrail'e karşı sessizlikten cesaret alan işgalci Türk devleti de günlerdir topraklarımızı bombalıyor, katliamlar gerçekleştiriyor. Kuzey ve Doğu Suriye hakları, Ortadoğu'nun tüm ezilenleri, bu gerçeği görmelidir. Filistin halkının soykırımı, Ortadoğu halklarının köleliği için bir prangadır. Filistin halkının kazanacağı zafer, Ortadoğu halklarının özgürlüğüne doğru atılacak büyük bir adım olacaktır. İşte bu nedenle, Filistinli direniş örgütlerinin başarısı tüm Ortadoğu halklarının başarısı olacaktır" dedi.

'GELENEĞİMİZDE ZULMÜN KARŞISINDA DİZ ÇÖKMEK YOKTUR'
Aksa Tufanı hamlesinin yaratılmak istenen algının aksine Hamas-İsrail savaşı olmadığını vurgulayan Mihemed, şunları ifade etti: "Bizler Rojavalı komünistler olarak; Filistin halkının işgale ve siyonizme karşı yıllardır sürdürdüğü ulusal özgürlük davasının yanındayız. Siyonist sömürgeciliğe karşı silahlı halk direnişi meşrudur. Filistin ulusal özgürlük mücadelesi; Türkiye ve İran dahil gerici bölge devletleriyle işbirliği yapan Hamas ile sınırlı tutulamaz. Biz, Rojavalı komünistler olarak, birleşik Kürdistan devriminin silahlı hazırlığı için bizlere olanak sunan Filistinli dostlarımızın yardımlarını asla unutmadık, unutmayacağız. Biliyoruz ki, Filistin ve Kürdistan ulusal mücadeleleri, Ortadoğu halklarına özgürlük kapısını aralayacak iki temel güçtür. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve diğer Filistinli devrimciler ile yoldaşlığımız bakidir. Onların işgale karşı sürdürdükleri fedai direnişi gururla takip ediyoruz. Şehitleri şehitlerimizdir, direnişleri direnişimizdir."

Mihemed açıklamanın sonunda Filistin halkına seslendi: "Filistin kentlerinden yükselen hawar çığlığını duyuyoruz. Siz Filistinli dostlarımıza sesleniyoruz; geleneğimizde zulmün karşısında diz çökmek, sömürgecilerin, işgalcilerin karşısında boyun eğmek yoktur. Biz Ortadoğu'nun Kürt, Arap, Ermeni, Asuri, Süryani, Fars ve Türkmen yoksulları olarak, direnişinizin kazanması için elimizden gelen tüm destek ile yanınızdayız. Direnin yoldaşlar. Sonuna kadar direnişi sürdürün. İnanıyoruz, direniş mutlaka kazanacaktır. Ya zafer, ya zafer."

Filistin bayraklarının taşındığı eylemde "Yaşasın Filistin direnişi" ve "Yaşasın Rojava direnişi" sloganları atıldı.