23 Eylül 2024 Pazartesi

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü: Filistin haritasını tüm dünya biliyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, Trump ile tek taraflı açıkladıkları "Orta Doğu Barış Planı"nı dayanak göstererek harita çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Netanyahu'ya yanıt veren Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Rudeyne, "Devletin haritası, Birleşmiş Milletler'in kararlarına göre dünyanın kabul ettiği bir haritadır" dedi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile 28 Ocak 2020'de kamuoyuna açıkladıkları "Orta Doğu Barış Planı" adı altında Filistin'in işgalini öngören planı dayanak göstererek harita çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Yedioth Ahronoth gazetesinde yayınlanan habere göre, görev süresi sona eren İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın planı gereği Batı Şeria'dan bazı parçaları İsrail'e katmak üzere harita çalışmalarının yapılması aşamasında olduklarını ve birkaç hafta içinde biteceğini açıkladı.

NETANYAHU'YA YANIT: FİLİSTİN HARİTASINI TÜM DÜNYA BİLİYOR
Netanyahu'nun açıklamalarına yanıt veren Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, "Devletin haritası, Birleşmiş Milletler'in kararlarına göre dünyanın kabul ettiği bir haritadır" dedi.

Haritanın, 4 Haziran 1967 sınırlarında ve başkenti Doğu Kudüs olan bir devlete ait olduğuna işaret eden Rudeyne, "Bundan başka bir haritayla hiçbir şekilde ilişkiye geçmeyiz" ifadesini kullandı.

Ebu Rudeyne, bölgede ve dünyada istikrar ve güvenliği sağlayacak tek haritanın bu olduğunu vurguladı.