23 Eylül 2024 Pazartesi

Figen Yüksekdağ Adana'da ağabeyinin cenazesine katıldı

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Adalet Bakanlığı'ndan alınan izinle ağabeyi Necmi Yüksekdağ'ın cenazesi için Adana'ya getirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ dün vefat eden ağabeyi Ali Necmi Yüksekdağ'ın Adana'da düzenlenen cenaze törenine katılmak için Adalet Bakanlığı'ndan alınan izinle bu sabah Adana'ya gitti.

Yüksekdağ, jandarma eşliğinde Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde aile evinin önünde kurulan taziye çadırına getirildi. Taziyeye Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, milletvekilleri Pervin Buldan, Ali Bozan ve Adalet Kaya'nın yanı sıra ESP ve HEDEP Adana il örgütleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Taziyeleri kabul eden Figen Yüksekdağ'a başsağlığı dileklerinde bulundu.

Ali Necmi Yüksekdağ'ın cenazesi aile evinin önüne getirilerek helallik alındı. Cenaze daha sonra defnedilmek üzere konvoy eşliğinde Yumurtalık ilçesindeki Gökova Mezarlığına götürüldü. 

Figen Yüksekdağ, ring aracı ile mezarlığa getirildi. Burada dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardında Ali Necmi Yüksekdağ’ın naaşı toprağa verildi.

Defin işleminin ardından kitle yeniden taziye çadırının kurulduğu eve geçti. Figen Yüksekdağ'a taziye ve cenazeye katılım için 4 saatlik bir süre verildi. Ardından Yüksekdağ yeniden Kandıra 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'ne götürülecek.