19 Eylül 2024 Perşembe

FHKC'den İşçi Partisi'ne siyonist politikalardan desteğini çek çağrısı

FHKC, Birleşik Krallık seçimlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Halkın Muhafazakar Parti'nin politikalarına güvensizliğini yansıttığı belirtilen açıklamada, buna siyonist İsrail'e verilen desteğin de dahil olduğu kaydedildi. İşçi Partisi'nin geçmiş dönemde siyonist İsrail'e destek verdiği hatırlatılarak, "önceki yanlış yolu düzeltme" çağrısı yapıldı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Birleşik Krallık seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. İşçi Partisi büyük bir zafer kazandığı Muhafazakar Parti'nin yenilgiye uğradığı belirtilen açıklamada, seçim sonuçlarının Britanya halkının muhafazakarların politikalarına duyduğu güvensizliği yansıttığı kaydedildi. Açıklamada, "İçişleriyle sınırlı kalmayıp İsrail işgaline ve Gazze'ye yönelik soykırım savaşına destek gibi dış siyasette alınan pozisyonları da içeren bu politikalar pek çok Britanyalı tarafından reddedildi" denildi.

'İŞÇİ PARTİSİ İSRAİL SALDIRGANLIĞINA DESTEĞİNİ ÇEKMELİ'
Filistin halkının, Muhafazakar Parti'nin İsrail işgalini ve saldırganlığını destekleyen politikalarından muzdarip olduğu kaydedilen açıklamada, "Muhafazakarların yenilgisi, adil ve hakkaniyetli politikaların benimsenmesi ve sömürgeci yaklaşımdan uzaklaşılması gerektiği konusunda bir ders niteliğindedir. İşçi Partisi liderliğindeki yeni İngiliz hükümeti, özellikle İşçi Partisi'nin geçmişte bölgedeki saldırgan politikaları desteklediği göz önüne alındığında, önceki yanlış yolu düzeltmelidir" çağrısına yer verildi.

'FİLİSTİN HALKINA YÖNELİK KATLİAMLAR DURDURULMALI'
FHKC'nin, Filistin halkının haklarını savunan herkese, özellikle de Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırganlığı reddeden seslere derin minnet duyduğu vurgulanan açıklamada, "Siyonist işgal güçleri tarafından her gün işlenen katliamlar durdurulmalıdır; dünyanın her yerindeki halkların ve parlamentoların desteği özgürlük ve adalet mücadelemizin önemli bir dayanağıdır" denildi.

İngiltere'nin siyonist işgalle ilişkilerini yeniden değerlendiren ve Filistin halkının adil haklarını dış politikanın merkezine koyan radikal bir değişim beklentisi içinde olduklarını kaydeden FHKC, "Gerçek değişimin sokağın nabzından ve özellikle üniversitelerdeki sürekli kitlesel seferberlikten geçtiğini vurguluyoruz" diye belirtti.

FHKC açıklamasında, İşçi Partisi liderliğindeki yeni İngiliz hükümetine şu talepler iletildi:
"♦ Direniş, işgal altındaki her halkın meşru hakkı olduğundan, Filistin direnişinin terör listelerinde sınıflandırılmasını gözden geçirin.
♦ İngiltere'deki İsrail şirketlerinin, özellikle de siyonist imha savaşına katkıda bulunan Elbit Systems gibi İsrail silah fabrikalarının çalışmalarını askıya alın.
♦ Balfour Deklarasyonu için özür dileyin; Filistin halkına karşı işlenen yüzyılın suçunu telafi etme yolunda ilk adım olarak hatayı kabul edin.
♦ Bölgedeki sömürgeci politikaların durdurulması ve özellikle Yemen ve diğer ülkelerde Amerika Birleşik Devletleri liderliğindeki şer eksenine katılmama."

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarına karşı İngiliz halkının yürüyüş ve oturma eylemlerini sürdürmesi çağrısına yer verilen açıklamada, "Siyonist oluşuma ve İngiltere'de onu destekleyenlere karşı kapsamlı boykot kampanyalarının geliştirilmesi ve genişletilmesi çağrısında bulunuyoruz" denildi.