24 Eylül 2024 Salı

FHKC: Benat cinayeti için bağımsız soruşturma komisyonu kurulsun

Muhalif politikacı Nizar Benat'ın katledilmesine ilişkin açıklama yapan FHKC, cinayeti aydınlatmak için bağımsız soruşturma komisyonu kurulması çağrısında bulundu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), muhalif politikacı Nizar Benat'ın katledilmesinin ardından yaşanan gerilimin kontrol altına alınması ve sorunun kökten çözülmesi çağrısında bulunarak, cinayetten İştiyye hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi ve hükümetin görevden alınmasını istedi.

FHKC, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, cinayeti aydınlatmak için bağımsız soruşturma komisyonu kurulması, soruşturma sonuçlarının halka açıklanması, cinayeti işleyenlerin ve cinayet emrini verenlerin yasalara göre cezalandırılması çağrısında bulundu.

Filistin Yönetimi güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra dövülerek katledilen Benat'ın devrim şehitlerinden olduğunu kaydeden FHKC, sorunun çözümü kapsamında askerlerin şehir merkezlerinden çekilmesini, el-Halil Valisi ve Koruyucu Güvenlik birimi el-Halil sorumlu yardımcısının soruşturma sona erene kadar geçici olarak görevden alınmasını talep etti.

Güvenlik birimlerinin bağlı olduğu İştiyye hükümetinin Benat cinayetinden ve eylemcilere karşı uygulanan şiddetten sorumlu olduğunu belirten FHKC, mevcut hükümetin görevden alınması ve yerine Ortadoğu Dörtlüsü'nün şartlarına bağlı olmayan milli birlik hükümeti kurulması çağrısında bulundu.