30 Eylül 2024 Pazartesi

Fetihtepe'ye yine polis baskını: Parka gitsek oradan da atarlar

Fetihtepe'de sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kesimler başladı. Polis ablukasına tepki gösteren mahallelinin isyanı sürüyor. AKP'li belediyenin "Gidin parka çadır kurun" dediğini aktaran mahalleli, "Parka gitsek oradan da atarlar" diye tepki gösterdi. 

İstanbul'un Kağıthane, Şişli ve Beyoğlu ilçelerine bağlı Okmeydanı semtinde bulunan Fetihtepe mahallesinde halk "kentsel dönüşüm" adı altında evlerinden zorla çıkarılmak isteniyor.

Geçen haftalarda mahalleye polis yığınağı yapılırken, halk direnişe geçmiş. Saldırıya rağmen evlerinden ayrılmamıştı. Polis eşliğinde mahallenin elektrikleri ve doğalgazları kesilmişti. Hukuki sürecin başlamasıyla birlikte mahalleye saldırılara bir süre ara verilmişti. 

Bugün sabahın erken saatlerinde mahalleye yine polis baskın yaptı. "Kaçak elektrik kullanılıyor ihbarı alındığı" iddiasıyla mahalle polis ablukasına alındı. Bir binanın kapısı koçbaşı ile kırıldı. Polis kontrolünde yine saatler okunmaya başlandı. 

MAHALLELİ: PARKA GİDİN DİYORLAR, GİTSEK ORADAN DA ATARLAR
Bir mahalle sakini, "Gidin parka çadır kurun diyorlar, kursak oradan da atar bizi" diyerek AKP'li belediyeye tepki göstermiş. Bir başka mahalleli ise polis ablukasına "Hava kuvvetleri, deniz kuvvetleri nerede, siz yetmezsiniz" dedi. 

"Fetihtepe bizimdir bizim kalacak" yazılı pankartla yürüyüş yapan mahalleli "Zorla dönüşüm istemiyoruz" ve "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları attı. 

BEYLAN: MAHKEMEDE KAYBEDECEĞİNİZİ ANLADINIZ
Mahalleli adına konuşan Selahattin Beylan, devlet gücünü kullanarak başından bu yana haksız ve hukuksuz bir uygulamayla karşı karşıya olduklarını söyledi. Kentsel dönüşüm kurallarına da aykırı davranıldığını belirten Beylan, ara verilen bu uygulamaya yeniden başlanmasının kendilerini evlerinden etmek isteyenlerin mahkemede kaybedeceklerini anlamaları olduğunu belirtti. Beylan, kiraların bu kadar yüksek olduğu koşullarda insanların evsiz, barksız, elektriksi, doğalgazsız bırakılarak zulüm uygulandığını kaydetti.