30 Eylül 2024 Pazartesi

Fehime Poyraz'dan duruşmaya katılım çağrısı

Deniz Poyraz'ın katili faşist Onur Gencer'in yargılandığı davanın duruşmasına yarın devam edilecek. Duruşmaya katılım çağrısında bulunan Deniz'in annesi Fehime Poyraz, katliam ile ilişkili tüm faillerin ortaya çıkarılıp sorgulanmasını, bunun için de failin duruşma salonuna getirilmesini istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne yönelik 17 Haziran 2021 tarihinde faşist Onur Gencer tarafından gerçekleştirilen katliamda yaşamını yitiren Deniz Poyraz'ın annesi duruşmaya katılım çağrısında bulundu.

Katil Gencer'in yargılanacağ davanın dördüncü duruşması yarın Bayraklı 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

'KATİL DURUŞMAYA GETİRİLMELİ'
Duruşma öncesi Jinnews'e konuşan anne Poyraz, katilin önceki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığını hatırlatarak, katilin duruşma salonunda hazır edilmesini istedi. Poyraz, "Soruların cevabını vermesi gerekirdi, SEGBİS'te konuştu. Biz mahkemeye getirilmesini istiyoruz. Zaten katilin mahkemeye gelmesi lazımdı, son dakikalarda gelmeyecek dediler. Gelmeyince dava uzuyor, deliller kayboluyor" dedi.

'HAKİM HAKARETİ DUYMADIĞINI İDDİA ETTİ'
Önceki duruşmalarda katilin yaptığı hakaretleri ve tehditleri anımsatan Poyraz, mahkeme heyetinin söz konusu hakaretleri duymadığını iddia ettiğine söyledi. Poyraz, "Her şeyi duyan hakim, onu duymadı. Hakime 'beni tahliye edeceksin, ben bir teröristi öldürdüm' dedi. Böyle de serbest konuşuyor. Kızıma terörist diyen kendisi teröristtir. Bütün Kürt halkına terörist diyorlar. Biz Kürt'üz. Biz hiçbir halkın kanın dökülmemesini isteyen, herkesin bir arada yaşamasını isteyen bir halkız. Hepimiz eşit olalım diyoruz. Ama onlar eşit yaşamayalım diyor" şeklinde konuştu.

'TEK BAŞINA YAPMADI'
"Faşistin biri kızımı katletti, adına 'terör' dedi. Kimse bunu kabul etmez" diyen Poyraz, tüm bunların mahkeme heyeti tarafından görmezden gelindiğine dikkat çekti. Fehime Poyraz, ayrıca falin yalnız olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: "Bunu tek başına yapmadı. Çok insanın parmağı var. Özellikle HDP önüne o çadırı koydular. Kızıma insanları dağa götürüyor diyenin kendisi ajandır. Şimdi orada yok. Kızımı öldürmeye geldi, sonra da Ankara'ya gitti. Orada da bir şeyler yapacaktı ama oradan başka yere gitti. İlk konuşmayı o yaptı. Hedef gösterdi. Demek ki devletin ajanı."

'KATİLİN İLETİŞİMDE OLDUĞU HERKES SORGULANMALI'
Faşist katil Onur Gencer'in bu suçu tek başına işlemediğini yineleyen Poyraz, mahkemenin tüm failleri ortaya çıkarması gerektiğini söyledi, "Karakolu aradı, şoförü aradı, çok insanı aradı. Bunların hepsinin sorgulanması gerekiyor. Şoför, 'bu tehlikeli adamdır, gitmeyeceğim' demeliydi. Bu adamın da parmağı var. Her yere onu götürmüş. Böyle düşünüyoruz" sözlerini kullandı.

Katil Onur Gencer'in Suriye'de eğitim aldığına dair basına yansıyan fotoğrafları anımsatan Poyraz, "Böyle insanları içimizden silmemiz lazım. Sonra her yer Gülistan olur. Ceza alması lazım" dedi.

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM'
"Deniz bir karıncayı incitmedi. Ben bunu kabul etmiyorum. Bir damla kanım kalana kadar kızım için mücadele edeceğim" diyen Poyraz şöyle devam etti: "Adalet Nöbeti'nde duracağım. Cezaevleri için de oturacağım. Cezaevine girenler de Deniz gibidir. Biz Barış Annesiyiz, isteğimiz yerine gelen kadar nöbete devam edeceğiz."

Poyraz, yarın dördüncü duruşmanın görüleceğini hatırlatarak, herkese katılarak mücadelelerine güç verme çağrısında bulundu.