22 Eylül 2024 Pazar

Fatma Şengül'ü katleden Zeynel Akbaş'ın duruşması ertelendi

Fatma Şengül'ü katleden Zeynel Akbaş'ın yargılandığı dava Şubat ayına ertelendi. Kararın ardından adliye önünde yapılan açıklamaya, Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi de katıldı.

Fatma Şengül'ü evinin önünde katleden Zeynel Akbaş'ın yargılandığı dava ertelendi.

Zeynel Akbaş, İstanbul'un Maltepe İlçesinde 30 Mart 2019 tarihinde Fatma Şengül'ü evinin önünde katletmişti. Katliama ilişkin Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 19 Aralık 2019'da karar çıkmıştı. Mahkeme heyeti ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Akbaş'a haksız tahrik indirimi uygulayarak cezasını 18 yıla indirmişti. 

Karara yapılan itiraz üzerine dava İstinaf Mahkemesi'ne taşındı.

Bugün görülen ilk duruşmaya sanık avukatının mazeret bildirerek gelmemesi üzerine duruşma 22 Şubat 2021 tarihine ertelendi.

'ADALET SAĞLANANA KADAR DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Duruşmanın ardından Fatma Şengül'ün ailesi ve avukatları adliye önünde açıklama yaptı. Açıklamaya Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi de katıldı. Açıklamada, "Fatma Şengül için gerçek adaleti sağlamak adına 1. Bölge Adliyesi'ndeydik. Katil Zeynel Akbaş'ın avukatı mazeret sunarak duruşmaya gelmediği için mahkeme 22 Şubat'a ertelendi. O gün 10.30'da yine orada olacağız. Fatma için adalet sağlanana kadar davanın takipçisi olacağız" denildi.