30 Eylül 2024 Pazartesi

Fatma Altınmakas davası 6 Ekim'e ertelendi

Fatma Altınmakas'ı katleden Kazım Altınmakas'ın tutuklu yargılandığı davada fail mağdur olduğunu iddia ederek tahliyesini isterken, mahkeme tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Ekim'e erteledi.

Muş'un Malazgirt ilçesinde 14 Temmuz 2022'de Fatma Altınmakas'ı katleden Kazım Altınmakas'ın tutuklu yargılandığı davanın 9'uncu duruşması Patnos Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Fatma Altınmakas'ın avukatının yanı sıra Tevgera Jinên Azad (TJA), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Van ve Muş Barosu Kadın Hakları Merkezi katılırken, davaya müdahillik talebinde bulunan Van ve Muş Barosu'nun talepleri reddedildi.

Duruşmaya Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBiS) ile katılan fail Kazım Altınmakas mağdur olduğunu iddia ederek tahliyesini istedi.

Altınmakas'ın avukatı Mir Bedirhan Ayaz, soruşturmanın baştan sona hukuksuz ilerlediğini kaydederek, "Benim kardeşim ve aynı zamanda müvekkilim aile meclisinin aldığı kararla bizzat Kazım tarafından katledilmiştir. Bu cinayet failinin tek kişi olmadığını, toplumsal baskıyla bu cinayetin gerçekleştiğini biliyoruz. Diğer faillerin de bu dosyaya müdahil olması için çaba gösteriyoruz. Biz, bu politik cinayetin açığa çıkması için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Savunmaların ardından mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı 6 Ekim tarihine erteleyerek, Kazım Altınmakas'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.