22 Eylül 2024 Pazar

Fatih'li kadınlar: 25 Kasım'da Taksim Tünel'deyiz

Fatihli kadınlar, Kocamustafapaşa Meydanı'nda bir araya gelerek 25 Kasım'da Taksim Tünel'e çağrı yaptı.

İstanbul'un Fatih ilçesinde bir araya gelen kadınlar "İsyanımız bitmedi 25 Kasım'da Taksim'deyiz" şiarıyla Kocamustafapaşa Meydanın'da açıklama yaptı. Alana zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde yürümek isteyen kadınları polis engellemeye çalıştı ancak kadınlar tüm engellemelere rağmen alana ulaştı.

"Jin Jiyan Azadi", "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz" sloganları atıldığı açıklamada basın metnini Yasemin Aladağ okudu. Aladağ, Dünya'da ve Türkiye'de yükselen kadın mücadelesinden aldıkları güçle 25 Kasım'da erkek egemenliğine, kadın katliamlarına, trans cinayetlerine ve erkek-devlet şiddetine karşı kadınlar ve LGBTİ+'lar olarak sokaklarda olacaklarını kaydetti.

Kadınların maruz kaldığı şiddetten uzaklaşarak yeni bir yaşam kurmalarının artık imkansız olduğunun altını çizen Aladağ, "Şiddet gören kadınların başvurabileceği danışma merkezi ve sığınakların sayısı çok yetersizken diyanet büroları her sokak başına kurulup şiddet gören kadınlara 'sabretmeyi ve dua etmeyi' salık vererek çalışmaya devam ediyor" dedi.

Tüm bu saldırılara rağmen İstanbul Sözleşmesi'ni savunduklarını, öldürülen her  kadının ve LGBTİ+'nın davasının gerçek adalete kavuşması için yollara düştüklerini söyleyen Aladağ, "Adliye önlerinde, karakollarda, sokaklarda sabahlayanlar, evde, üniversitede, iktidarda kayyum istemeyenler olarak bize atanmış hayatları reddediyoruz. Birbirimizden aldığımız güç ve dayanışmayla 'Bizim için bitmedi' demekten vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Tüm kadınlara birlikte mücadele çağrısı yapan aladağ, 25 Kasım'da  Taksim Tünel'de olacaklarını söyledi. Aladağ birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Açıklama alkışlarla ve bildiri dağıtımıyla son buldu.