30 Eylül 2024 Pazartesi

Faşist çeteler Yeldeğirmeni'nde lubunyalara saldırdı

Kadıköy Yeldeğirmeni'nde evlerine giden dört lubunyaya sokak ortasında nefret saldırısı yaşandı. 21 Temmuz günü yaşanan saldırının ardından açıklama yapmak isteyen LGBTİ+'lar, mahallenin polis tarafından ablukaya alındığını duyurdu. Polisin yanında kendilerine saldıran kişilerin bulunduğuna dikkat çeken LGBTİ+'lar, mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

İstanbul Kadıköy'de Yeldeğirmeni mahallesinde dört lubunya saldırıya uğradı. 21 Temmuz akşamı yaşanan saldırıya ve sonra yaşananlara ilişkin açıklama yapan Yeldeğirmeni sakini lubunyalar, dün yapmak istedikleri açıklamayı bölgenin polis ablukası altına alınması nedeniyle gerçekleştiremediklerini duyurdu.

21 Temmuz akşamı evlerine giderken tanımadıkları bir erkeğin önce bakışlarıyla taciz ettiğini ardından üzerlerine yürüyerek nefret söylemleri ve küfürler savurduğunu belirten lubunyalar, "İbnelerin hepsini yok edeceğim" şeklinde tehdit edildiklerini aktardı. Bir binanın su gider borusunu yerinden söküp kendilerine saldıran kişiyi engellediklerini ve elindeki boruyu aldıklarını aktaran lubunyalar, bir süre sonra bu kişinin arkadaşları olduğunu söyleyen çok sayı kişinin kendilerine yumruk ve tekmelerle saldırdığını belirtti.

Bazı esnaf ve mahallilinin nefret saldırısına katıldığını bazılarının ise saldırıya karşı yardımlarına geldiğini kaydeden lubunyalar, "Yardımımıza koşan esnaflar oldu; onları da, saldırganların yanına katılıp bizlere vuran mahallelileri biliyoruz. Kalplerindeki nefrete, gözlerinde boşu boşuna yanan öfkeye aşinayız" dedi.

'ÇETELER İKTİDARDAN GÜÇ ALIYOR'
Bu tür nefret saldırılarına karşı tek çözümün birlik olmak olduğunu vurgulayan lubunyalar, "Bu mahlukların, bunların mensup olduğu çetelerin ve üç maymunu oynayan mahallelinin nereden destek aldığı çok açık. İktidarın, yaşam alanlarımıza Esat Eryaman'da, Bayram sokakta ve Türkiye'nin her yerinde nasıl bir öfkeyle saldırdığı ortada. İstanbul Sözleşmesinden çıkan, kadınların ve LGBTİ+'ların varlığına savaş açan, faillerimizi koruyan bu iktidarın her yerinden fışkıran nefret, bu mahalle çeteciliği oynayanlara da vuruyor, bu aldıkları güç, nefretlerini perçinleniyor; kendi yaşamlarını sürdürmektense, bizlere saldırıyorlar" diye belirtti.

'POLİS VE ÇETELER LGBTİ+'LAR İÇİN RİSK OLUŞTURUYOR'
Saldırının ardından dün akşam açıklama yapmak istediklerini fakat Yeldeğirmeni'nin yüzlerce polis tarafından abluka altına alındığına dikkat çeken lubunyalar, kendilerine saldıran çetelerin de polisin yanında durduğuna dikkat çekti. Polis ve çetelerin yanlarından geçen kadın ve LGBTİ+'lara küfür ve tehditler savurduğunu kaydeden lubunyalar, hem devletin hem de faşist çetelerin mahallede yaşayan LGBTİ+'lar için oluşturacağı risk nedeniyle eylemi iptal ettiklerini belirtti.

Eylemi yapmayarak bölgeden ayrılmalarına rağmen polis ablukasının artırıldığını kaydeden lubunyalar, "Biz dağılsak da tıpkı HDP binalarının etrafına, tıpkı Hisarüstüne yapıldığı gibi, burada da polis yoğunluğu arttırıldı. Polis yoğunluğunun arttırılması, azınlık gruplarının ve kadınların üzerine baskı oluşturmak için kullanıldığından, bizleri terörize etmeye çalışanlara karşı yapacaklarımız açık. Mahallemizde, okulumuzda, iş yerimizde örgütleniyoruz. Bütün bunlara karşı susmuyoruz, korkmuyoruz. Lubunya cesurdur, onurludur. Mücadelemiz çetelerin de, iktidarlarının da üstüne çıkacak, özgürleşeceğiz" diye belirtti.

'BURADAYIZ HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ'
Hak arayan, eşitlik isteyen kadınlar ve LGBTİ+'lara yönelik saldırılar karşısında sessiz kalmayacaklarını, faşist çetelerin saldırganlıkları karşısında susmayacaklarını kaydeden lubunyalar, "Duyun lubunyalar: mahallelerimiz, sokaklarımız, şehirlerimiz, hepsi bizim. Bizi yok etmeye çalışanlara karşı, zaman birbirimize sıkıca kenetlenme zamanı. Mahallemizde, sokağımızda, okulumuzda örgütlenmek; hak mücadelelerimiz, özgürlüğümüz için kol kola girmek, yapabileceğimiz en önemli şey, hem de bugün, hemen şimdi" diye kaydetti.