24 Eylül 2024 Salı

Farplas işçileri direniyor

Farplas Otomotiv verdiği sözleri yerine getirmediği gibi haksız ve hukuksuz şekilde yüzü aşkın işçiyi işten çıkardı. Farplas işçileri bu hukuksuzluğa karşı direnişe geçti. 

Geçen hafta ücret artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için taleplerini dile getiren ve tepkilerini gösteren Farplas Otomotiv ve bağlı şirketlerde çalışan yaklaşık iki bin işçi, kendilerine verilen sözlere rağmen yeni bir haksızlık ve saldırıyla karşı karşıya kaldılar. Dün çeşitli bölümlerden işçilere, çağrıldıkları bir otelde taşeron firmaların avukatları tarafından işten çıkış tebligatları yapıldı. Şu ana kadar bu yöntemle işten çıkarılan işçi sayısı yüzü geçti.

Farplas Otomotiv işvereni işçilerin taleplerini dikkate almak, sendikalı çalışma isteğine saygı göstermek yerine, geçmişte olduğu gibi yine işçilere saldırmayı tercih etti. İş yerini iş kanununa aykırı şekilde taşeron şirketlere bölen, bu şirketleri de farklı işkollarında göstererek işçilerin sendikalaşmasını bugüne kadar 'engellemeyi' başaran şirket, şimdi de işten çıkarmalarla sendikalaşmayı engellemeye çalışıyor.

İŞÇİLER FABRİKAYA YÜRÜDÜ
Bu hukuksuluğa izin vermeyen Farplas Otomotiv işçileri Birleşik Metal-İş'te örgütlenmeye devam ediyor. İşten atılan işçiler bu sabah Birleşik Metal-İş'in bölgede örgütlü olduğu fabrikalardan temsilcilerin de katılımıyla Farplas'ın önüne bir yürüyüş gerçekleştirdi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ FARPLAS İŞÇİLERİYLE DİRENİŞE KATILDI
Sabahın erken saatlerinde aralarında Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı'nın da olduğu çok sayıda kişi Farplas işçileriyle birlikte fabrika önünde buluştu.

"Direne direne kazanacağız", "Farplas işçisi yalnız değildir", "Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz" sloganlarının atıldığı eylemde, işçiler direniş halayına durdu. 

Farplas önündeki direniş  sürüyor. 

BİRLEŞİK METAL-İŞ: MÜCADELE BÜYÜYECEK
Öte yandan açıklama yapan Birleşik Metal-İş de sindirilmek istenen Farplas işçilerinin bu duruma boyun eğmediği kaydedildi. "Bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz. Farplas Otomotiv işçileri sendikamızla birlikte mücadeleye devam edecek" diyen Birleşik Metal-İş, "Sendikamız, şirketin taşeronlara bölünerek sendikasızlaştırma girişimini, aşmayı başarmıştır. Şimdi de işten çıkarma engelini aşacağız. Farplas Otomotiv işçilerinin sendikalı çalışmak için verdiği zorlu mücadele devam edecek. İşten çıkarmalar bu mücadeleyi sadece büyütür. Farplas'a sendikanın girmesi bu kez önlenemeyecek" dedi.