23 Eylül 2024 Pazartesi

Farplas direnişi 14. gününde: Sarı sendikayı göndereceğiz

Direnişlerinin 14. gününde Farplas önünde buluşan işçiler, patron ve sarı sendikaya şöyle seslendi: "Biz biz biz DİSK'liyiz sarı sendikayı göndereceğiz."

Birleşik Metal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve fabrika işgalinin ardından polisin ve patronun saldırısına direniş başlatarak yanıt veren Farplas işçilerinin direnişi 14. gününde. 

İşçilerin direnişi mücadele, kararlılık ve dayanışmayla sürerken patron sarı sendika Türk Metal'i devreye sokmuş; direnişi kırmak için çalışan işçiler tehdit ve şantajla Türk Metal sendikasına üye olmaya zorlanmıştı. 

İşçilerin tehdit edilmesine karşı dün gece DİSK'e bağlı sendikalar ve direnişçi işçiler fabrika önünde toplanarak çalışan işçilere yalnız olmadıklarını duyurmuş, patrona ve  sarı sendikaya da mücadelenin süreceğinin mesajını vermişti. 

Sabah saatlerinde bir araya gelen işçiler, "Gün gelecek devran dönecek patronlar işçiye hesap verecek" sloganıyla Farplas önüne yürüdü. İşçiler tüm gün, "Direne direne direnişten zafere", "Susma haykır sendika haktır", "Farplas işçisi yalnız değildir", "Biz biz biz DİSK'liyiz, sarı sendikayı göndereceğiz" sloganlarıyla direnişi sürdürdü. 

İşçileri bugün sanatçı Pınar Aydınlar ve Grup İsyan Ateşi ziyaret etti. Kısa bir konuşma yapan Aydınlar, işçilerle yan yana olmaktan onur duyduğunu dile getirdi. Aydınlar, "Zenginliklerine zenginlik katanlara, işçi sınıfının alın terini yok sayanlara karşı bizler mücadeleyi sizlerle beraber, sınıf dayanışmasını örgütleyerek en yükseğe çıkaracağız" dedi. 

Aydınlar'ın konuşması işçiler tarafından, "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganı ve alkışlarla karşılandı. 

İşçiler daha sonra Grup İsyan Ateşi'nin ezgileriyle direniş halayına durdu.