23 Eylül 2024 Pazartesi

Farplas direnişçileri işgal ettikleri T1 önünden işçilere seslendi

Farplas işçileri direnişlerinin direnişi 20. gününde. Daha önce işgal ettikleri T1 fabrikası önüne gitmeleri polis tarafından engellenen işçiler bugün engeli aşarak T1 binası önünde çalışan işçilere seslendi, halaya durdu. İşçileri bugün Grup Yorum üyeleri ziyaret etti. 

Farplas işçilerinin direnişi 20. gününde sürüyor. Sendikal hakları gasp edildiği için direnişe geçen işçiler, sabahın erken saatlerinde fabrika önünde buluştu. Sloganlarla çalışan işçilere yanlarında olduklarını duyuran işçiler, patrona da bir kez daha vazgeçmeyeceklerinin mesajını verdi. 

Farplas işçileri daha önce T1 binasını işgal etmişti. Bu nedenle polis işçilerin bu binaya yaklaşmasına, yolun trafiğe kapanacağı ve olay çıkacağı gerekçesiyle izin vermiyordu. Ancak işçiler bugün T1 binası önüne gitti. Halaya durdu. 

Polisin engelleme girişimine karşı sloganlarla direnen işçilerin kararlılığı polise geri adım attırdı. 

İşçiler bir süre sonra sloganlarla diğer fabrika önlerine giderek çalışan işçilere seslendi; sendikalı olma, örgütlü mücadele yürütme çağrısı yaptı. 

Öte yandan işçilere dayanışma ziyareti de sürüyor. Farplas işçilerini bugün Grup Yorum üyeleri ziyaret etti. İşçilerle birlikle direniş ezgileri söyledi.