23 Eylül 2024 Pazartesi

Farplas direnişçileri, Burhanoğlu'nu evinin önünde uyardı

Direnişlerinin 34. gününde CEO Ömer Burhanoğlu'nun uyaran Farplas işçileri, taleplerinin karşılanmasını istedi. Haklı mücadelelerine "provokasyon" ithamında bulunan Burhanoğlu'na seslenen direnişçi işçiler, "Haklıyız kazanacağız" dedi. İşçiler talepleri karşılanana kadar mücadelenin süreceğinin altını çizdi. 

Farplas işçileri direnişlerinin 34. gününde, haklı mücadelelerine "provokasyon" ithamında bulunan CEO Ömer Burhanoğlu'nun Beykoz'daki evinin önünde açıklama yaptı. İşçiler, talepleri karşılanmadığı takdirde Burhanoğlu'nun daha ağır koşullarla karşı karşıya kalacağı uyarısı yaptı. 

'FARPLAS ŞAŞIRMA SABRIMIZI TAŞIRMA'
Sabahın erken saatlerinde her zamanki gibi fabrika önünde buluşan işçiler, Farplas'a ait yerleri gezerek sloganlarla işçilere seslendi. İşçiler, "Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız", "Farplas şaşırma sabrımızı taşırma" sloganlarını haykırdı. 

BURHANOĞLU'NUN EVİNİN ÖNÜNE GİTTİLER
Fabrika önünde bir süre halay ve sloganlarla bekleyen işçiler daha sonra Ömer Burhanoğlu'nun Beykoz'daki evinin önüne yola çıktı. 

BEYKOZ'DA YÜRÜYÜŞ YAPTILAR
Beykoz'da "Atılan işçiler geri alınsın" yazılı pankartı açan işçiler, "İşçiler burada Burhanoğlu nerede", "Her yer Farplas her yer direniş", "İşçiler açken patronlara huzur yok", "Atılan işçiler geri alınsın", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganlarıyla yürüdü. 

ÜST GEÇİDE ASILAN PANKARTLA, BURHANOĞLU UYARILDI
Sadaka değil toplu sözleşme istediklerini vurgulayan işçiler daha sonra Ömer Burhanoğlu'nun evinin karşısındaki üst geçide, "Farplas işçisi köle değildir" yazılı pankartı sloganlar ve alkışlarla astı. 

POLİS ENGELİNİ TANIMADILAR
Öte yandan polis işçileri engellemeye çalıştı. Ancak işçiler, haklarını aradıklarını kaydederek bu engeli tanımadı. 

'TALEPLERİMİZ KARŞILANMAZSA DAHA AĞIRIYLA KARŞILAŞACAKLAR'
Burhanoğlu'nun evinin önünde bir süre halay ve sloganlarla bekleyen işçiler kısa bir basın açıklaması yaptı. Söz alan Birleşik Metal-İş Gebze 1 Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın, haklarını aradığı için 150 işçinin tazminatsız işten çıkarıldığını hatırlattı. Ömer Burhanoğlu'nu bir kez daha taleplerin karşılanması için ikaza geldiklerini kaydeden Aydın, "Farplas fabrikasındaki sendikanın tanınması, işçi arkadaşlarımızın işbaşı yapması için buraya geldik. Eğer Ömer Burhanoğlu bu taleplerimizi dikkate almazsa, daha ağır koşullarla karşı karşıya kalacak" dedi. 

'PATRONLAR İŞÇİLERE ZULMEDİYOR'
19 Ocak'tan bu yana fabrikada yaşanan haksızlıklara karşı mücadele ettiklerini anımsatan Aydın, kapı önü direnişinin de bir ayı aştığını belirtti. Aydın, "Patronlar T.C. devletinin kanunlarını tanımıyorlar. Patronlar hukuku çiğniyor. Patronlar işçilere zulmediyor. Patronlar hak hukuk tanımadan işçi arkadaşlarımızı kapı önüne koyuyor onlara eziyet çektiriyor" diye konuştu. 

Eylem sloganlarla sona ererken işçiler mücadelenin süreceğini vurguladı.