22 Eylül 2024 Pazar

'Failler yargılanana kadar mücadelemiz sürecek'

Gözaltında kaybedilişlerinin yıl dönümünde HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve parti yöneticisi Ebubekir Deniz için açıklama yapılarak, faili meçhullerin ve gözaltında kaybedilmelerin tüm failleri ortaya çıkarılıp yargılanana kadar mücadelenin süreceği vurgulandı.

Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve parti yöneticisi Ebubekir Deniz'in 25 Ocak 2001'de gözaltında kaybedilmesinin yıl dönümünde Silopi'de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ilçe örgütü öncülüğünde açıklama yapıldı. Açıklamaya Tanış ve Deniz'in aileleri, Barış Anneleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Derneği (MEBYA-DER), İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şubesi ile çok sayıda kişi katıldı.

"25 Ocak 2001'de gözaltına alındılar, onlar hala kayıp!" pankartı açılan eylemde Tanış ve Deniz'in fotoğrafları taşındı.

'FAİLLERİN YARGILANMASINI İSTİYORUZ'
DEM Parti milletvekili Zeki İrmez, 1990'lı yıllarda işlenen cinayetlerin "namertçe" olduğunu belirterek, bu cinayetlerin failleri yargılanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Serdar Tanış'ın babası Şuayip Tanış, faillerin ortaya çıkarılması için verdikleri adalet mücadelesini anlatarak, "Anneler ve babalar olarak sadece kendi çocuklarımızın değil, ne kadar faili meçhul cinayet varsa hepsinin akıbetinin aydınlatılmasını ve faillerinin yargılanmasını istiyoruz. Bu failler ortaya çıkarılana kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

'HALKIN İRADESİNİ YOK ETMEK İÇİN İNSANLIK DIŞI UYGULAMALARA BAŞVURDULAR'
DEM Parti Silopi İlçe Eşbaşkanı Adnan Kaplan, 1990'lı yıllarda Kürt halkına dönük savaş politikalarına işaret ederek, "Devlet içerisinde çeşitli yasa dışı çıkar şebekeleri mafya usulü örgütlenmiş ve her bir yapı kendine ait bölgeler oluşturmuştur. Bu çeteler, bölge halkının iradesini yok etmek, tamamen teslim almak için insanlık dışı her uygulamaya başvurmuştur" ifadelerini kullandı.

'HADEP'İ ENGELLEMEK İÇİN KOMPLOLAR DÜZENLENDİ'
Dönemin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Levent Ersöz'ün bölgeyi "Şırnak Cumhuriyeti" olarak ilan ettiğini ve HADEP'in siyasi faaliyetlerini sürdürenlere karşı saldırıya geçtiğini hatırlatan Kaplan, "Halkın irade olarak kabul ettiği HADEP'in burada siyasi faaliyetlerde bulunmasına izin vermemek için partiye üye olanlara komplolar düzenlendi, insanlık dışı uygulamalar sergilendi, aileleriyle tehdit edildiler, hapse atma, istifaya zorlama gibi baskılar oluşturdular" dedi.

'MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ'
Kaplan, şöyle devam etti: "O günden bugüne kadar gerek Türkiye'de, gerekse de uluslararası mahkemelerde Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in akıbetlerinin ortaya çıkartılması ve sorumluların cezalandırılması için aileleri ve arkadaşları olarak mücadelemiz devam etmektedir. Devlet adına hareket eden güçler de o günden bugüne kadar benzer komplolarla bize ve arkadaşlarımıza yönelik baskı ve tutuklamalarına devam etmektedir. Bizler, Serdarların, Ebubekirlerin yoldaşları olarak şimdi çok daha güçlü, örgütlü ve kararlı bir şekilde mücadelelerini büyüteceğimizi ve halk olarak irademizi her koşulda ortaya koyacağımızı belirtiyoruz."

Açıklama sloganlarla son buldu.