1 Ekim 2024 Salı

EYT'liler: 23 yıllık çözümsüzlük iktidarın ayıbı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu İstanbul Maltepe'de miting düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı mitingde, iktidara verdiği fakat tutmadığı sözler hatırlatıldı, "Yok sayılmakla yok olmuyoruz" denildi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, İstanbul Maltepe'de "Varız, biriz, birlikteyiz" sloganıyla miting düzenledi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu tarafından düzenlenen mitinge çok sayıda kentten binlerce EYT'li katıldı.

EYT'LİLER: DAHA DA KÖTÜYE GİDECEK
Emeklilikte Yaşa takılanlardan Hakan Gültepe, emeklilik hakları tanınmadığı gibi yaşları nedeniyle iş bulamadıklarını söyledi, "Bu durum bizim açımızdan daha da kötüye gidecek gibi görünüyor. Bu yasa çıkmalı. Beklememeli" dedi.

Yasanın çıkmaması halinde sandıkta 'hesap' soracağını söyleyen Sönmez Sarı da, patronların 45 yaşından sonra insanları çalıştırmadığını belirtti, "Bu yüzden bizi tazminatsız işten atıyorlar. Biz sadece yasal haklarımızı almak için buradayız. Bunun hesabını sandıkta hükümete soracağız. Günümüz şartlarında 65 yaşına kadar çalışmak çok zor. Bu yasa artık geç bile kaldı. Çıkması gerekiyor" diye konuştu.

ÖZÜPAK: HAKLARI DEVLET ELİYLE ÖTELENENLERİZ
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak da, sonuç alana kadar mücadele edeceğini vurguladı.

EYT'lileri görmezden gelenlere "biz kim miyiz" diye seslenen Özüpak, "Sayısız ekonomik krizlere göğüs geren hakları elinden alınanlarız. Asgari ücrete mahkum edilenleriz. Tıkır tıkır primlerimizi ödeyenleriz. Buna rağmen hakları devlet eliyle ötelenenleriz. İlerleyen yaşı nedeniyle işsiz kalanlarız. Muhalefet ağzıyla hak aranmaz diyenlere, siyaset yapmıyoruz. Siyaset sadece mücadele zeminimiz. Haklarımız gasp ediliyor. Sonuç alana kadar devam edeceğiz. Sonuç alıncaya kadar muhalifliğimiz devam edecek. Atanmışlarla seçilmişlerin karşısında bizlere yapılan hakaretleri unutmayacağız. Vaat vermek iktidara talip olanların işidir. İktidara ise vaat değil çözmek düşer. 23 yıldır çözülmemesi iktidarın ayıbı değil mi? Buna asla razı değiliz" şeklinde yanıt verdi.

Dünyanın hiçbir yerinde EYT problemi olmadığını kaydeden Özüpak, seçimlerde EYT'lileri anlayanlardan yana oy kullanacaklarını söyledi. Sorunun çözüm formülünün insanca yaşamak için emekli maaşı olduğunu söyleyen Özüpak, partilerin seçim vaatleri arasında sürekli yer aldıklarını ancak vaatlerin yerine getirilmediğini vurguladı. AKP iktidarına 2018 seçimlerinde verdikleri sözleri hatırlatan Özüpak, "4 yıl geçti. Vaatler seçimden sonra rafa kaldırıldı. Buna razı olmayacağız. Yok saymakla yok olmuyoruz. Buradayız" dedi.

EYT'liler mitingde, "Bizimkisi bir hak mücadelesi" yazılı pankart açtı, "Hükümet nerede, EYT burada", "Edirne'den Kars'a, Jüpiterden Marsa, eğer adalet varsa, çıksın artık bu yasa, duysun bizi Ankara", "EYT haktır, çözümü tektir", "Emek bizim hak bizim, kimseye yedirmeyiz", "EYT sandıkta hesap soracak" sloganları atıldı.