23 Eylül 2024 Pazartesi

Evli olduğu kadını katleden Çoban, cezada indirim için her yolu denedi

Katlettiği kadını sevdiğini ve bu suçtan dolayı mahkemede bulunmaktan utandığını iddia eden Dursun Çoban, cezada indirim uygulanması için her yolu denedi. Mütalaasını açıklayan savcı, "eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. 

İstanbul Esenyurt'ta iki yıl önce kendisinden boşanmak isteyen Mehtap Çoban'ı 9 yerinden bıçaklayarak katleden Dursun Çoban için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. 

Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu yargılanan Çoban SEGBİS ile katılırken, avukatı duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, haksız tahrik koşullarının oluştuğuna dair dosyada somut delil bulunmadığını belirterek sanığın "eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaaya karşı konuşan sanık Dursun Çoban, cezada indirim almak için her yolu denedi. Ağlayarak tüm kadınlardan ve insanlıktan özür dileyen Çoban, katlettiği kadını sevdiğini ve utandığını iddia etti.