23 Eylül 2024 Pazartesi

Evli olduğu kadını katleden Akbulut'un davası görüldü

Evli olduğu kadını katleden Hasip Akbulut'un 6. duruşması görüldü. Sanık avukatları sanığın tüm duruşmalarda samimi olduğunu iddia ederek tahliyesini istese de mahkeme heyeti tutukluluğun devamına karar verdi. 

Diyarbakır'da evli olduğu Muhterem Akbulut'u katletme suçundan yargılanan Hasip Akbulut'un 6. duruşması görüldü. Diyarbakır 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Akbulut'un çocukları Sultan Coşkun ve Numan Akbulut, avukatları Elif Tirenç İpek Ulaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili avukat Turhan Bağrıyanık ve sanık avukatları hazır bulunurken, sanık ise tutuklu bulunduğu hapishaneden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Mütalaa veren savcılık, eksik hususların giderilmesini, suçun vasıf ve mahiyeti, Akbulut'un suçu işlediğine dair kuvvetli şüphe ve somut delillerin bulunmasından kaynaklı tutukluluğun devamını istedi.

'ANNEMİZE İFTİRA ATTILAR'
Sultan Coşkun ve Numan Akbulut önceki beyanlarını tekrar ettiklerini, babalarının iddialarının mahkemeyi uzatmaya dönük olduğunu ve babalarının annelerine iftirada bulunduğunu söyledi.

AV. TİRENÇ: SOY BAĞININ REDDİ HUSUSUNUN GERÇEKLİKLE İLGİSİ YOK
Avukat Elif Tirenç ise dosyanın tekemmül edildiğini, soy bağının reddi davası ile yargılamanın uzadığını belirtti. Tirenç, "Soy bağının reddi hususunun gerçeklikle hiçbir ilgisi yoktur. Sanık müvekkillerime mektup gönderip, 'Siz benim çocuklarımsınız' gibi beyanlarda bulunmuştur. Sanık taleplerinin reddiyle mütalaa alınarak karar verilmesini ve tutukluluk halinin devamını istiyoruz" dedi.

Ardından savunma yapan avukat Turhan Bağrıyanık, "Aile mahkemesine açılan dava yargılamayı uzatmaya dönüktür. O dosyanın ne zaman sonuçlanacağını şu an kestiremiyoruz. Söz konusu talebin reddine karar verilmesini istiyoruz" diyerek sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Sanık ise önceki savunmalarını tekrar ettiğini, mütalaayı kabul etmediğini, DNA testi yapılmasını ve tahliyesini talep etti.

SANIK AVUKATLARINDAN SAMİMİ BEYAN İDDİASI
Sanık avukatları, sanığın tüm aşamalarda "samimi" beyanlarda bulunduğunu, DNA testi yapılmasını, bunun da davayı etkileyeceğini ve etkin pişmanlık hükümlerini uygulama ihtimali olduğunu ifade ederek tahliye istedi.

Hasip Akbulut'un tutukluluğuna karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 17 Eylül'e erteledi.