23 Eylül 2024 Pazartesi

Etiler'de işçiler ödenmeyen ücretlerini için kule vinci işgal etti

Beşiktaş Etiler'de bulunan bir inşaatta çalışan işçiler, eksik ödenen ücretlerini almak için kule vinci işgal etti. İşçiler, sorunları çözülene kadar vincin üzerinden inmeyeceklerini ifade etti.

Beşiktaş Etiler'de bulunan Murat Beyaz İlkokulu'nda devam eden inşaatta çalışan işçiler, 4 aydır ücretlerinin eksik yatırılması üzerine eylem başlattı.

Aralarında DİSK'e bağlı Dev-Yapı-İş Sendikası üyelerinin de bulunduğu 7 işçi kule vincin tepesine çıkarak eyleme başladı.

İstanbul Valiliği'ne bağlı Proje Koordinasyon Birimi ve kaymakamlık ile daha önce görüştüklerini ancak sorunlarının çözülmediğini ifade eden işçiler, sorunları çözülene kadar vincin üzerinden inmeyeceklerini ifade etti.

Devletin tüm kurumlarının gözü önünde gerçekleşen çift bordro uygulaması inşaat işçilerinin haklarının gasp edilmesine yol açtığını belirten işçiler, "Maaşın asgari ücret kısmını yatıran firma geri kalan elden kısmı aylardır ödemiyor. Yasalara göre bu suç ama ilgili kurumlar göz yumduğu için inşaat patronları primleri eksik gösterip arta kalan parayı kasalarına atarak hem devletten hemde işçilerin geleceğinden çalıyor" dedi.

Dev Yapı-İş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yıllardır inşaat şantiyelerinde ki bu duruma müdahale ediyoruz. İlgili kurumlar üzerine düşeni yapmıyor. İşçileri patronların insafına terk etmeyeceğiz" diye belirtti.

İşçilerin kule vinç üzerindeki eylemleri devam ediyor.