25 Eylül 2024 Çarşamba

ETHA GÜNDEM / 29 KASIM 2019

KÜRESEL İKLİM GREVİNİN 4’ÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞİYOR
-Gelecek için Cumalar (Fridays for Future) tarafından küresel iklim krizine dikkat çekmek için yapılan dünya çapındaki grevlerin 4.’sü gerçekleştirilecek.

-Küresel çağrıya paralel olarak Yokoluş İsyanı (Extinction Rebellion) markaların tüketim çığlığına dikkat çekmek için “Yokoluş Kreasyonu” ismini verdikleri moda defilesini Şişli Cevahir AVM önünde gerçekleştirecek. Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) ise Kadıköy Tasarım Atölyesi’nde saat kıyafet ve takas şenliği düzenleyecek. Antikapitalist Öğrenciler, küresel iklim grevinde, "İklimi değil sistemi değiştir" talebiyle Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelerek taleplerini dile getirecek. (12.30/17.00/17.30)

TAHİR ELÇİ ANMA ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
-Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde düzenledikleri "Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü"nün 204'üncüsünü gerçekleştirecek. Her ay farklı kentlerde düzenlenen Adalet Nöbeti'nin Diyarbakır durağı ise "Tahir Elçi ve Faili Meçhuller" olacak. (13.30)
 
-Tahir Elçi Vakfı ve Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi Anma etkinlikleri kapsamında Diyar Galeria Şehir Sinemaları'nda "Görülmüştür" filminin gösterimi yapılacak. (17.00)

-HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay, partisinin genel merkezinde haftalık basın toplantısı düzenleyecek. (13.30)

-5 Haziran'da Diyarbakır'da IŞID'in gerçekleştirdiği katliam davasına Ankara Batı (Sincan) 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (14.00)

-Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in katledilmesine ilişkin Hasan İsmail Hikmet'in yargılandığı davaya Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.00)

-DİSK İstanbul Temsilciliği, TMOBB İstanbul İKK, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Barosu, İstanbul İSİG Meclisi ve İşyeri Hekimleri Derneği, İstanbul Barosu Konferans Solunu'nda iki günlük "7. Yılında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun Değerlendirilmesi Sempozyumu" gerçekleştirecek. (09.30)