30 Eylül 2024 Pazartesi

ETHA GÜNDEM / 25 TEMMUZ 2022

-HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bileşen partilerin kadın eşbaşkanlarının da katılımıyla DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmak istenmesine ilişkin HDP İstanbul İl binasında basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

-DİSK/Limter-İş Sendikası, Aliağa'ya sökülmek için gelecek olan asbestli Nae Sao Paulo uçak gemisinin durdurulması için İçmeler'de Tuzla Gemi önünde açıklama yapacak. (07.30)

-İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı çalışan 31 evde bakım işçisi, Konak'taki belediye Ek Hizmet binası önünde oturma eylemi başlatacak.

-Şırnak'ın Cudi, Gabar ve Besta bölgesinde yapılan ağaç kıyımına karşı Şırnak Barosu, İHD, TTB, HDP, ÖHD, TMMOB, KESK ve Cizre Bisiklet ve Doğa Derneği öncülüğünde KESK binası önünde eylem yapılacak. (13.00)

-DİSK, İlerici Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Kenan Budak'ı katledilişinin 41. yılında Silivrikapı Mezarlığı'ndaki mezarı başında anacak. (11.00)

-İnşaat-İş ve DİSK/Dev Yapı-İş üyelerinin gasp edilmek istenen hakları için Finans Merkez Şantiyesi Ziraat Kuleleri önünde direnişe başlıyor. (11.00)

-Kobanê Davası'nın 15. duruşması Sincan Hapishanesi Kampüsünde görülmeye başlayacak. (10.00)

-KESK Ankara Şubeler Platformu, sürdürdüğü Adalet Nöbeti'ne ilişkin KESK önünde toplanacak, ardından İnsan Hakları Anıtı önünde eylem yapacak. (18.00/18.30)