22 Eylül 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 20 MART 2024

-Suruç katliamının 104. ayında, yaşamını yitiren 33 düş yolcusu bir kez daha Kadıköy Halitağa'da anılacak, adalet talebi yinelenecek. (18.00)

-DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu, ESP'ye dönük operasyonlarda evinin kapısı kırılarak ikametgah adresine baskın düzenlenmesi ve Gökçe Otlu'nun hukuksuz bir şekilde tutuklanmasına ilişkin Meclis'te ve İHD Ankara Şubesi'nde basın toplantısı gerçekleştirecek. (13.30)

-Newroz kutlamaları Tatvan, Şırnak'ın Cizre ilçesi, Siirt, Bingöl, Iğdır, Mersin, Hakkari Yüksekova, Mardin Kızıltepe, Aydın, Beştüşşebap, Van Erciş, Urfa Viranşehir, Manisa, Konya ve Çanakkale'de devam edecek. (09.00/11.00)

-DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni; Sarıyer, Ortaköy, Beşiktaş, Zeytinburnu'da esnaf ziyareti gerçekleştirecek, halkla bir araya gelecek. Çepni, Kadıköy'deki Suruç Katliamının 104. ayında yapılacak eyleme katılacak. (12.00/18.00)

-Tarım-Sen üyesi Agrobay işçilerinin Ankara'ya yürüyüşü 3. gününde sürüyor.

-İzmir'de 3 mültecinin katledilmesine dair Kemal Korukmaz hakkında açılan davanın karar duruşması İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (11.30)

-BTS İstanbul 1 Nolu Şube, giyim yardımı hakkının gasp edilmesine ilişkin Sirkeci Garı önünde basın açıklaması gerçekleştirecek. (12.30)

-Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının "vergide adalet" talepli çarşamba eylemleri 5. haftasında devam edecek.