30 Eylül 2024 Pazartesi

ETHA GÜNDEM / 18 HAZİRAN 2022

-HDK ve HDP'li 29 kişinin Tekirdağ'da tutuklanmasına ilişkin, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve HDK bileşenlerinin de katılımıyla HDK Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenlenecek. (12.00)

-Cumartesi Anneleri online yapacakları 899'uncu hafta açıklamasında gazeteci Ferhat Tepe için adalet talebinde bulunacak. Diyarbakır'da Koşuyolu Parkı'nda, Batman'da Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde kaybedilenlerin akıbeti sorulacak. (12.00)

-İHD İstanbul Şubesi, 534. F Oturmasında ağır hasta tutsak Abdullah Kalay'ın durumuna dikkat çekmek için dernek binası önünde, Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi ise İHD Ankara Şubesi önünde, İHD İzmir Şubesi Konak eski Sümerbank önünde açıklamalar yapacak. (13.30/13.30/13.00)

-KESK İstanbul Şubeler Platformu, "sanal rakamlara göre enflasyon farkı değil, insanca yaşamaya yetecek bir ücret" talebiyle Şişli'de Cevahir AVM önünde açıklama yapacak. (19.00)

-KESK İstanbul Kadın Meclisi, Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Yürütme Kurulu üyesi Sevgi Yılmaz'ın tehdit edilmesine ilişkin Eğitim-Sen 3 Nolu Şube binasında basın toplantısı düzenleyecek. (18.00)

-Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi, Mimarlar Odası önünde Gezi davasında tutuklananlara ilişkin nöbet tutacak. (17.00)

-HDP, Eş Genel Başkan Mithat Sancar'ın katılımıyla Mardin il kongresini gerçekleştirecek. (13.00)

-Young Struggle, Rojava'da IŞİD çetesine karşı savaşta 7 Mart 2015'de ölümsüzleşen enternasyonalist savaşçı Ivana Hoffmann anısına, Almanya'nın Duisburg kentinde festival düzenleyecek. (13.00)

-HDP İstanbul Kadın Meclisi ve TJA, faşist ve organize bir saldırı sonucu katledilen Deniz Poyraz için Esenler ve Sultanbeyli'de anmalar gerçekleştirecek. (15.00)

-HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu, Eş Genel Başkan Pervin Buldan'ın da katılımı ile Taksim'de bulunan bir otelde "Alevilerle Eşit Yurttaşlık Hakkı Buluşması" gerçekleştirecek. (15.00)