1 Ekim 2024 Salı

ETHA GÜNDEM / 18 AĞUSTOS 2020

-Suruç katliamı davasının 15. duruşması Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

-Baro başkanları ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ı bulundukları hastanelerde ziyaret edecek, ardından da İstanbul Barosu'nda açıklama yapacak. (10.00/14.00)

-HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüsü Hediye Karaaslan ve kurul üyeleri Yunus Parim, Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu tarafından hazırlanan bir yıllık kayyum raporunu, HDP Genel Merkez binasında düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak. (11.00)

-Kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi pazarlık konusu değildir" şiarıyla Ankara'da Kuğulu Park'ta; İzmir'de Alsancak'ta basın açıklaması yapacak. (19.00/18.30)

-SES, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin güvenceli istihdamına ilişkin hazırladığı kanun teklifi ile bu kapsamda başlatacakları kampanyanın duyurusunu sendikanın genel merkez binasında yapacağı basın açıklamasıyla duyuracak. (12.00)

-SES Diyarbakır Şubesi, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçisi Abdulhalik Gündüz'ü Çocuk Hastanesi önünde anacak. (12.30)

-Eğitim-Sen Ankara Şubeleri, Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu ve iki üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin Eğitim-Sen Ankara 2 No'lu Şube binasında basın açıklaması yapacak. (11.30)

-KESK Adana Şubeler Platformu, Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu ve iki Eğitim-Sen üyesinin gözaltına alınmasına ilişkin Eğitim-Sen Adana Şubesinde basın açıklaması yapacak. (12.30)

-AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarına katılacak. (14.00/17.00)