25 Eylül 2024 Çarşamba

ETHA GÜNDEM / 15 NİSAN 2023

-Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş'ın katılımıyla Van Erciş, Ağrı Doğubeyazıt ilçesinde kadın seçim bürosu açılacak, merkezde ise halk buluşması gerçekleşecek. (10.00/14.00/19.30)

-DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk'ün  katılımıyla Şırnak'ın İdil ve merkez ilçesinde seçim büroları açılacak. (14.00/19.00)

-HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, SODAP Eş Sözcüsü Kezban Konukçu, TÖP Eş Sözcüsü Perihan Koca, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren Aydın'da halk buluşmasına katılacak, Muğla'nın Bodrum ilçesinde ise seçim bürosu açılış etkinliğinde yer alacak. (13.00/18.00)

-İstanbul'da milletvekili adayı Çiçek Otlu'nun katılımıyla Bağcılar Fevzi Çakmak Mahallesinde kadın seçim büroları açılacak. (13.00/17.00)

-İstanbul'da HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek'in de yer aldığı milletvekili adayları Sultanbeyli'de halk buluşmasına ardından da Kartal Hürriyet Mahallesinde seçim bürosu açılışına katılacak. (15.00/17.00)

-HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, partinin genel merkezinde Kobanê davasında yaşananlara ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

-Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) ve Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) deprem dayanışma heyeti Antakya halkıyla birlikte Künefeciler Meydanında yapacağı açıklamayla deprem sonrası bölgedeki izlenimlerini paylaşacak. (11.30)

-Hasta tutsakların tedavilerinin önündeki engellerin kaldırılması ve derhal tahliye edilmeleri için İstanbul'da 557. F Oturması, Ankara'da ise Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi 449. kez eylem yapacak. (13.30)

-Gözaltında kaybedilenlerin akıbetinin araştırılması ve faillerin açığa çıkarılarak yargılanması için Diyarbakır'da Koşuyolu Parkı Yaşama Anıtı, İzmir'de Konak eski Sümerbank, Batman'da ise Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde eylem gerçekleştirilecek. (12.00/13.00)