1 Ekim 2024 Salı

ETHA GÜNDEM / 13 MAYIS 2022

-HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve beraberindeki heyet Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'nde Gezi davasından tutsak edilen kadınlarla dayanışmak için hapishane önünde açıklama yapacak. (15.00)

-Sosyal Haklar Derneği'nin çağrısıyla Soma katliamının 8. yıldönümünde katledilenleri anmak ve adalet istemek için Soma Öğretmen evi önünde açıklama yapılacak. (15.00)

-Soma katliamının 8. ve 6331 sayılı İSG yasasının yürürlüğe girişinin onuncu yılı vesilesiyle NazımHikmet Kültür Merkezi'nde açılışını DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun yapacağı "6331 sayılı İSG yasasının 10. yılı değerlendirmesi ve Soma özelinde iş cinayetleri ve hukuksal sorunlar" sempozyumu düzenlenecek. (10.00) 

-Asen Metal'da yaşanan sendikal hak ihlallerini protesto etmek ve işten atılan işçilerin haklı taleplerini kamuoyuyla paylaşmak için Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun da katılımıyla Dilovası'ndaki Makine İhtisas'ta basın açıklaması yapılacak. (16.30)

-SES MYK'sı genel merkezde düzenleyeceği basın toplantısıyla, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ekonomik ve sosyal durumu araştırması anketinin sonuçlarını açıklayacak. (11.00)

-TTB'nin sağlık emek-meslek örgütleriyle birlikte 29 Mayıs'ta Ankara'da düzenleyeceği "Emek bizim söz bizim, sağlık hepimizin" mitingi ile ilgili Türk Tabipleri Birliği'nde basın toplantısı düzenlenecek. (12.30)

-Hak savunucusu 3 kadının İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılaması devam edecek. Duruşma öncesi Adliye C Kapısı önünde açıklama yapılacak. (08.30)

-IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014'te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek HDP önceki dönem Eş Genel Başkanları ve MYK üyelerinin de aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobanê davasının 12. duruşması, Sincan Hapishane Kampüsünde devam edecek. (10.00)

-"Soma'dan Gezi'ye adaleti yer yüzüne çıkaracağız" şiarıyla DİSK, KESK, TMMOB, TTB Mimarlar Odası'nda devam eden Adalet Nöbeti'ne katılacak. (20.00)

-Bismil'de Hamdiye Şık ve oğlu Kadir Karaaslan'ı öldüren korucubaşı ve çocukları hakkında açılan dava, Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek (12.00)
 
-Eda Nur Kaplan'a tecavüz edip intihar etmesine neden olan sanıkların yargılandığı dava, Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (12.00)