24 Eylül 2024 Salı

ETHA GÜNDEM / 11 NİSAN 2019

31 MART YEREL SEÇİMLERİ
-Türkiye genelinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin gelişmeler takip edilecek.
 
-HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, MYK toplantısı öncesi YSK'nın seçilen KHK'lı belediye başkanlarına mazbata vermeme kararına ilişkin partisinin Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)
 
-HDP Diyarbakır İl Örgütü, YSK'nin "KHK'lı başkanlara mazbata verilmemesi" kararını Bağlar Belediyesi'nin önünde protesto edecek. (12.00)
 
SÜRESİZ DÖNÜŞÜMSÜZ AÇLIK GREVİ
-Leyla Güven'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümüz açlık grevi eylemi 155. gününde. 5 bini aşkın tutsak çeşitli hapishanelerde eylemi sürdürüyor. Gelişmeler takip ediliyor.
 
-Tutsak yakınları, açlık grevlerine dikkat çekmek için bugün de Gebze Hapishanesi önünde eylem yapacak. HDP İstanbul il ve ilçe örgütleri aileleri ziyaret edecek. (12.00)
 
-İHD, hapishanelerdeki süresiz dönüşümsüz açlık grevlerine dikkat çekmek için Ankara, İstanbul, İzmir, Dersim şube binalarında bir günlük "yaşama ses ver" nöbeti tutacak. (13.00/21.00)
 
1 MAYIS'A ÇAĞRI
-DİSK, KESK, TTB ve TMMOB, 1 Mayıs'a çağrı amacıyla Mecidiyeköy, Şirinevler ve Uzunçayır metrobüs duraklarında bildiri dağıtımı yapacak. (07.30)
 
YAŞAMAK İSTİYORUZ İNİSİYATİFİ
-Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, bu ayda kadın katliamlarına karşı Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde bir araya gelecek. (19.00)
 
NAZLI BALCI DAVASI
-Özsavunma hakkını kullandığı için tutuklanan Nazlı Balcı'nın yargılandığı davaya Bakırköy Adliyesi'nde devam edilecek. Davayı, Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi üyeleri de takip edecek. (13.00)
 
-SES, "yıpranma payı, ek gösterge, temel ücretlerin yükseltilmesi" talepleri ile İstanbul'da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski başhekimlik binası önünde, Adana'da Balcalı temsilcilik binasında açıklama yapacak. (12.30)
 
-KESK İstanbul Şubeler Platformu, 2. Ortadoğu Barış Konferansı'na çağrı için Eğitim-Sen 3 No'lu Şube binasında basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)
 
-Kızıltepe JİTEM Davası'nın 16. duruşması Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (11.30)