7 Ekim 2024 Pazartesi

ETHA GÜNDEM / 09 TEMMUZ 2021

-Suruç katliamının 6. yılında "Suruç için adalet herkes için adalet" kampanya kapsamında, Suruç ailelerinden, Suruç yaralılarından ve SGDF’den oluşan heyet, Kadıköy Belediye binası önünde basın açıklaması yapacak, temsili yürüyüş düzenleyecek. (12.30)

-İzmir'de SGDF, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde "Deniz Poyraz için adalet herkes için adalet" şiarıyla basın açıklaması yapacak. (18.30)

-Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç katliamının 6. yılı dolayısıyla Adana'da Heykelli Park'ta HDP milletvekili Tülay Hatimoğulları'nın da katılımıyla basın açıklaması yapacak (17.30)

-Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonu, Suruç katliamının 6. yılında Diyarbakır'da Xezal Park'ta açıklama yapacak. (12.00)

-Ankara'da Emine Yanıkoğlu'nu öldüren Soner Yanıkoğlu'nun yargılandığı davanın duruşması Ankara 37'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)

-TOMİS, Sinbo işçileri gözaltında çıplak arama saldırısına maruz kalmalarına ilişkin İHD İstanbul Şubesi'nde açıklama yapacak. (11.00)

-Mersin Tabip Odası ve SES Mersin Şubesi, "Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği"ne ilişkin açıklama yapacak. (12.30)

-İHD Diyarbakır Şubesi, polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Aydın Erdem'in AİHM'de sonuçlanan davasına ilişkin dernek binasında açıklama yapacak. (13.00)

-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Valiliği önünde "toplu açılış" törenine katılacak. (17.00)