30 Eylül 2024 Pazartesi

ETHA GÜNDEM / 09 TEMMUZ 2020

-AKP ve MHP'nin ortak hazırladığı "çoklu baro" teklifi olarak adlandırılan "Avukatlık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" öngören teklifin görüşmelerine Meclis Genel Kurulu'nda devam edilecek.

-İstanbul Barosu'na bağlı avukatlar, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi Themis Heykeli alanında 3 dakikalık alkış eylemi yapacak. (12.30)

-Avukatlar İzmir Adliyesi önünde "çoklu baro" yasa teklifine karşı basın açıklaması yapacak. (12.30)

-Adalet İstiyoruz Platformu, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde "adalet nöbeti"nde bu hafta tutuklu gazeteci Aziz Oruç için adalet isteyecek. (14.00)

-Urfa'da, AKP'li Halil Yıldız'ın korumaları ve akrabalarının saldırısı sonucu Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar ile Mehmet Şah Yıldız'ın öldürülmesi olayına ilişkin açılan davanın 2. duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.00)

-Ayşe Karaman'ı damar yoluyla verdiği ilaçla katleden Uzman Dr. Özgür Tarhan'ın yargılandığı davaya Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (11.30)

-Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı 76 sanıklı davanın duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)