23 Eylül 2024 Pazartesi

ETHA GÜNDEM / 07 MART 2019

-Limter-İş Sendikası, 1999 yılında gözaltında işkenceyle katledilen sendikalarının Eğitim Uzmanı Süleyman Yeter'i Alibeyköy Mezarlığı'ndaki mezarı başında anacak. (12.00)
 
-ETHA ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde dünyada ve Türkiye'de yapılacak olan 8 Mart kadın grevine ilişkin İHD İstanbul Şube binasında basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)
 
-HDP Kadın Meclisi, "Kadın Özgürlükçü Yerel Yönetimlerin Gaspı: Kayyum Raporu"nu Van Elite World Otel'de HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın katılımıyla açıklayacak. (11.00)
 
-Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, Aydın ve İstanbul Barosu Başkanları, ÇHD üyesi avukatların yargılandığı davaya bakan mahkeme heyetini HSK’ya şikayet dilekçelerini gönderecek. Ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak. (14.00)
 
-HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'de seçim bürosu açılışına katılacak. (15.00)
 
-İHD İzmir Şubesi, Şubat ayı Ege Bölgesi hak ihlalleri raporunu dernek binasında düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak. (12.30)
 
-TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, yaşamsal bir yıkım ve felaket oluşturacak olan "Kanal İstanbul" hakkında Oda binasında basın toplantısı düzenlenecek. (11.00)
 
-Rosa Kadın Derneği, şiddet ağının duyurusunu yapmak için Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması düzenleyecek. (12.30)