22 Eylül 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 06 ŞUBAT 2024

-On binlerce insanın ihmal sonucu katledildiği, hayatta kalanların ise ölüme sürüklendiği 6 Şubat Maraş merkezli depremlerin yıldönümü. Başta depremden etkilenen kentler olmak üzere çok sayıda kentte eylem ve etkinliklerle iktidarın politikaları teşhir edilecek, katledilenler anılacak.

-Antakya'da 6 Şubat depremlerinde katledilenleri anmak için depremin gerçekleştiği saatte Yunus Emre çok sayıda kişi bir araya gelecek. Öğlen saatlerinde ise Maksim Alanına yürünecek, Saray Caddesinde basın açıklaması yapılacak. (04.17/15.00/16.00)

-KBG, depremde katledilen kadınlar anısına Süreyya Operası önünden Kadıköy Meydanına yürüyecek. (19.30)

-Sultangazi Kent Meclisi Girişimi, "Unutmadık, unutturmayacağız" şiarıyla Gazi Mahallesi Cemevi önünde açıklama yapacak. (20.00)

-İstanbul Tabip Odası ve SES İstanbul Şubeleri 6 Şubat deprem katliamının yıldönümünde Çapa Tıp Fakültesi önünde açıklama yapacak. (12.30)

-DİSK, KESK, TMMOB, İstanbul Tabip Odası Beşiktaş Barbaros Meydanında deprem katliamında katledilenleri anacak. (18.30)

-DEM Parti, Kadıköy İlçe Örgütü önünde deprem katliamında yaşamını yitirenleri anacak. (18.30)

-Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, "Rant düzeninden hesap soracağız, yıkılmayan kentler inşa edeceğiz. Unutmak yok, affetmek yok" şiarıyla İnsanlık Anıtı önünde açıklama yapacak. (18.30)

-KESK Ankara Şubeler Platformu, Kızılay genel Müdürlüğü önünde depremin ardından yaşanları basın açıklamasıyla teşhir edecek. (12.30)

-DİSK, Antakya'nın Defne ilçesinde psiko-sosyal destek merkezinin temel atma törenini gerçekleştirecek. (14.00)

-TMMOM MYK, "Afetlere neden olan rant odaklı kentleşme ve dönüşüm politikalarına son verilmelidir" şiarıyla, Adana Seyhan'da Riva Reşatbey Otelde basın toplantısı düzenleyecek. (10.30)