1 Ekim 2024 Salı

ETHA GÜNDEM / 06 MAYIS 2022

-Devrimci önderler Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok kentte anılacak. Gençlik Taksim AKM önünden Dolmabahçe'ye yürüyecek. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) aralarında bulunduğu çok sayıda devrimci örgüt ve kurum Ankara Karşıyaka'daki mezar başında anma etkinliği düzenleyecek. (15.00/12.00)

-HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (11.30)

-Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) HDP'ye yönelik dün gerçekleşen saldırıya tepki göstermek ve HDP'ye sahip çıkmak için Dağkapı Meydanı'nda eylem yapacak. (17.30)

-İzmir Kadınlar Birlikte Güçlü, HDP Genel Merkezi'ne yönelik devlet eliyle dün gerçekleştirilen saldırıda HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran'ın bir polis tarafından ölümle tehdit edilmesini Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde protesto edecek. (18.30)

-İHD ve ÖHD Van Şubesi Cezaevi Komisyonları, hapishanelerde yaptıkları ziyaretlere ilişkin İHD binasında basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)

-Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Hapishanesi'nde gördükleri işkencenin ardından yaşamını yitiren tutuklu Ferhan Yılmaz'ın ailesi, yaşananlara ilişkin Batman Atatürk Parkı'nda açıklama yapacak. (12.00)