28 Eylül 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 06 MART 2020

-İdlib'de ateşkes sonrası gelişmeler takip ediliyor.

-HDK, HDP ve Göç İzleme Derneği, Türkiye ve Yunanistan sınırı arasında sefalete terk edilen mülteci kadınlarla ilgili HDK merkez binasında basın açıklaması yapacak. (12.00)

-DİSK, 8 Mart etkinlikleri kapsamında Kadıköy İskelesi'nde Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu'nun katılımı ile basın açıklaması ve bildiri dağıtımı yapacak. Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde ise etkinlik gerçekleştirilecek. (15.30/17.00)

-TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, 8 Mart'a çağrı için merkez konsey binasında basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

-Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde düzenledikleri "Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü" etkinliğinin 218'incisini gerçekleştirecek. (13.30)

-Urfa'da 9 siyasetçi ve sendika üyesinin yargılandığı davanın duruşması, Urfa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi görülecek. 

-Nusaybin Belediyesi'nin tutuklu DBP'li eski Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya'nın yargılandığı davanın duruşması, Mardin 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)

-Ankara'da KYK önünde açıklama yapmak istedikleri sırada gözaltına alınan öğrenciler, Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı gerçekleştirecek. (12.30)

-Barış Anneleri İnisiyatifi, taleplerinin karşılanması için ölüm orucunda olan Grup Yorum üyeleri için İstanbul Fatih'teki binalarında basın açıklaması yapacak. (13.00)