22 Eylül 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 05 ŞUBAT 2024

-ESP ve SGDF üyeleri, 6 Şubat deprem katliamında en çok etkilenen kentlerden Antakya'da eylem ve etkinliklerle halkla bir arada olacak.

-Ekoloji Birliği ve İklim Adaleti Koalisyonu, Antakya'nın Defne ilçesi Harbiye mahallesindeki HASYAD binasında 6 Şubat deprem katliamı sürecindeki ekolojik tahribatları içeren raporu paylaşacak, belgesel gösterimi ve forum düzenlenecek. (12.00/16.00)

-İHD İstanbul Şubesi, 6 Şubat depremlerin yıldönümüne ilişkin bölge şubelerinin hazırladığı hak ihlalleri raporunu açıklayacak. (13.00)

-TGS, siyonis İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarında katledilen 99 gazeteciyi İsrail Başkonsolosluğu önünde anacak, bölgede çalışan gazetecilerle dayanışma açıklaması yapacak. (12.30)

-PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecrit işkencesinin ve hapishanelerdeki hak ihlallerinin sonlanması, Kürt sorunun demokratik çözümü için Kars ve Van'dan başlatılan Özgürlük Yürüyüşü 5. gününde devam ediyor.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları depremin yıldönümü dolayısıyla Maraş'ın Pazarcık, EŞ Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise Adıyaman'ı ziyaret edecek. (10.30/16.00)