29 Eylül 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 04 HAZİRAN 2020

-Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünyada ve Türkiye'de yayılmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

-ESP, Devrimci Parti, HDP, Mücadele Birliği ve PDD, siyahi George Floyd'un ırkçı polis tarafından öldürülmesini ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edecek. (11.30)

-Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), salgında artan yoksulluk, açlık ve işsizlik ile ilgili İstanbul'da Kadıköy İŞKUR önünde ve İzmir'de Konak İŞKUR önünde basın açıklaması yapacak. (13.30)

-Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu, Başakşehir'de bulunan TEM Tekstil önünde basın açıklaması yapacak. (16.00)

-İHD, TİHV ve Diyarbakır Barosu, kentteki işkence vakalarına ilişkin hazırladığı raporu baronun adli yardım binasında açıklayacak. (11.00)

-İHD, ÖHD, MED-TUHADFED ve ÇHD, Kırşehir E Tipi Kapalı Hapishanesindeki hak ihlalleri ve açlık grevindeki tutsakların durumlarına ilişkin hazırlanan raporu İHD Genel Merkezinde düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak. (12.00)

-BTS'nin üyelerinin sürgün edilmesine karşı 4 kentte başlattığı yürüyüş, TCDD Genel Müdürlüğü önünde yapılacak açıklaması ile son bulacak. (11.30)

-Emekli-Sen, 65 yaş üstü insanların salgın sürecinde yaşadıkları sorunlara ilişkin Adana ve İzmir'de açıklama yapacak. (12.30)

-EGEÇEP, Efem Çukuru'nda sürdürülen altın madenciliğine ilişkin Konak'taki eski Sümerbank önünde açıklama yapacak. (15.00)

-Kadınlar Birlikte Güçlü, İzmir Karşıyaka'da çocuk istismarına dair açıklama yapacak. (19.00)

-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'da Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es Serrac ile görüşecek. (14.00)