30 Eylül 2024 Pazartesi

ETHA GÜNDEM / 02 TEMMUZ 2020

MADIMAK KATLİAMININ 27. YILI
-Sivas'ta katledilenler, Alibaba Cemevi önünden Madımak Oteli'nin önüne yapılacak yürüyüş ile anılacak. Anmaya, HDP Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, milletvekillerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katılacak. (10.00)

*Sivas katliamında yaşamını yitiren yazar Asım Besirci  Zincirlikuyu Mezarlığı'nda anılacak. (11.00)

*HDP İstanbul İl Örgütü, parti binası önünde açıklama yapacak. (12.00)

*Kartal Emek ve Demokrasi Güçleri, Kartal Meydanı'nda anma yapacak.(19.00)

-HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, gündemdeki konulara ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

-Baroların seçim sistemini değiştirmeyi öngören "Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" Adalet Komisyonunda görüşülecek.

-Avukat örgütleri, Ankara Adliyesi'nde "savunma zinciri" oluşturacak. (12.00)

-HDP Hukuk Komisyonu üyesi Kenan Maçoğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla açılan davanın duruşması Ankara 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.50)
 
-46 gazetecinin yargılandığı "KCK Basın" davasının 19. duruşması İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)

-T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın hakkında "örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek" iddiasıyla açılan davanın 3. duruşması İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)

-Gazeteciler Alican Uludağ ve Duygu Güvenç hakkında Rahip Brunson ile ilgili "Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" iddiasıyla açılan davanın 7. duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.40)