23 Eylül 2024 Pazartesi

ETHA GÜNDEM / 01 MART 2019

-HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Cizre miting, İdil'de halk buluşmasına katılacak. (13.00/15.00)
 
-HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında Kars merkez ile Dağpınar ve Digor'da halk buluşmalarına katılacak. (11.00/12.30/13.00)
 
-İHD, İstanbul Tabip Odası, TİHV ve SES'ten oluşan Açlık Grevlerini İzleme Heyeti, Silivri Hapishanesi önünde açlık grevlerine ilişkin açıklama yapacak. (13.00)
 
-Üniversite Öğrencileri, Önder Babat'ın katledilişinin 15. yılında İstanbul Üniversitesi Ana Kapı önünde anacak. (14.00)
 
-İHD İzmir Şubesi, hapishanelerde anneleri ile beraber kalan çocuklara ilişkin dernek binasında basın açıklaması yapacak. (11.00)
 
-BES İzmir Şubesi, Vergi Haftası nedeniyle vergi dairelerinde 5 dakikada 5 talep etkinliği yapacak.
 
-HDK Halklar ve İnançlar Komisyonu "Renkler dillere diller yaşama dönsün" şiarıyla Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde 2. Anadili Buluşması gerçekleştirecek. (19.00)
 
-Diyarbakır Barosu, Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen baro başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin ortaya çıkarılması talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde 'Adalet Kürsüsü' kuracak. (13.30)
 
-Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Amedspor - Sakaryaspor maçıyla ilgili kamuoyuna sağduyu çağrısında bulunmak için taraftar gruplarıyla oda binasında basın açıklaması yapacak. (11.30)
 
-"Leyla ile dayanışan ve ses veren kadınlar" İmralı tecridinin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'e ilişkin başlatılan imza kampanyası metnini ve imzacıları Taksim Hill Otel'de düzenleyecekleri basın toplantısıyla açıklayacak. (12.00)
 
-Dicle Amed Kadın Platformu, 8 Mart etkinlerinin startını Jiyan Kadın Semt Pazarı'ndaki kadınları ziyaret ederek verecek. (12.30)