25 Eylül 2024 Çarşamba

ESP'ye dönük siyasi soykırım operasyonu: 23 kişi için tutuklama talebi

ESP'ye dönük iki ayrı soruşturma kapsamında yürütülen siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınan ve Eskişehir ile İstanbul'da savcılık işlemleri tamamlanan 23 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) dönük İstanbul ve Eskişehir merkezli iki ayrı soruşturma kapsamında siyasi soykırım operasyonlarıyla gözaltına alınan 23 kişinin tamamı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul merkezli soruşturma kapsamında aralarında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, editörümüz Nadiye Gürbüz ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili adayı Burcu Ayyıldız'ın da bulunduğu 13, Eskişehir merkezli soruşturma kapsamında ise Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Meryem Yıldırım ve Müslüm Koyun'un da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanların karakol ifadeleri dün tamamlandı. Bugün iki ilde de adliyeye çıkarılan sosyalistlerin tamamı, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Eskişehir merkezli soruşturma kapsamında yöneltilen suçlamaların ise, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) yürüttüğü çalışmalara katılmak, Polen Gençlik Kültür Evi'ne gitmek, Eskişehir'de düzenlenen Onur Yürüyüşü, 1 Mayıs ve 25 Kasım eylemlerine katılmak olduğu öğrenildi.