25 Eylül 2024 Çarşamba

ESP'ye dönük operasyonda 2 kişi daha tutuklandı

ESP'ye dönük Eskişehir merkezli operasyonda gözaltına alınan ve ev hapsi adli kontrol tedbiriyle bırakılan SGDF üyeleri Sude Çağlar ve Tuncay Yıldırım Özen, savcılık itirazı üzerine tutuklandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) dönük Eskişehir merkezli operasyon kapsamında gözaltına alınan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri Sude Çağlar ve Tuncay Yıldırım Özen tutuklandı.

Operasyon kapsamında 13 kişi gözaltına alınmış, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili adayı Müslüm Koyun tutuklanırken, aralarında Çağlar ve Özen'in de bulunduğu 7 kişi ev hapsi adli kontrol tedbiriyle bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Çağlar ve Özen tutuklandı.

Kararı duyuran Ezilenlerin Hukuk Bürosu, ilk olarak "Eskişehir'de müvekkilimiz Sude Çağlar'la ilgili SCH tarafından adli kontrol kararı verilerek tutuklama talebi reddedildi. Bir gün sonra Savcılık itirazı ile yeniden gözaltına alınan müvekkilimiz hakkında bugün tutuklama kararı verildi" ifadelerini kullandı. EHB, ardından Tuncay Yıldırım Özen hakkında da aynı şekilde tutuklama kararı verildiğini kaydetti.