25 Eylül 2024 Çarşamba

ESP'liler Eskişehir Doğançayır halkını 1 Mayıs'a çağırdı

Yeşil Sol Parti Eskişehir Milletvekili adayı Müslüm Koyun, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve HDP Milletvekili Murat Çepni'nin katılımıyla Doğançayır köyüne gitti. Seçimlerde Yeşil Sol Parti'ye oy verilmesinin yanı sıra 1 Mayıs'ta ESP saflarında buluşma çağrısı yapıldı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eskişehir 3. sıra milletvekili adayı Müslüm Koyun, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni ile birlikte Eskişehir'de Doğançayır köyüne gitti.

KOYUN: ÖZGÜRLEŞTİĞİMİZDE NEFES ALACAĞIZ
Doğançayır köyünde kahvelerde halka seslenen Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Müslüm Koyun, sandıktan çıkan sonuçların ardından 15 Mayıs'tan itibaren mücadeleyi örmenin önemine işaret etti. Koyun, nefes almanın Alevilerin inançlarını özgürce yaşaması, Kürtlerin eşitliğinin sağlanması, kadınların özgürleşmesi, işçi ve emekçilerin haklarını alabildiği koşullarda mümkün olduğunu vurguladı. Koyun, 1 Mayıs'ta alanlara çıkma çağrısında bulundu.

GÜMÜŞTAŞ: 1 MAYIS'TA ALANLARDA ESP SAFLARINDA BULUŞALIM
ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Yeşil Sol Parti'yi anlatarak, sosyalist, devrimci, mücadeleci adaylara oy vererek mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. Yeşil Sol Parti'yi örgütlenmesi, mücadeleci temsilcilerinin Meclis'e gönderilmesi gerektiğini söyleyen Gümüştaş, "14 Mayıs'a hazırlanmak önemli. Ama 1 Mayıs'ta alanlarda ortaya koyacağımız güç bu hazırlığın önemli bir parçası. Sokakta güç ortaya konulmazsa sandıktan çıkacak sonucun çok büyük bir önemi yok. 1 Mayıs'ta alanlara çıkalım ve ESP saflarında buluşalım” çağrısında bulundu.

HDP Milletvekili Murat Çepni, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanı sıra milletvekili seçimlerinin de önem taşıdığını söyledi, sonucu değiştirmek için Yeşil Sol Parti'den çok sayıda milletvekilini Meclis'e göndermek gerektiğini belirtti.

ESP'NİN 1 MAYIS'A ÇAĞRI BİLDİRİLERİ DAĞITILDI
Doğançayır köyünde aynı zamanda, "Çözüm isyanda 1 Mayıs'ta ESP saflarına" başlıklı ESP bildirileri dağıtıldı. ESP'liler, Doğançayır halkını, işsizliğe, yoksulluğa ve kölece bir hayata mahkum eden bu düzene karşı 1 Mayıs'ta sokaklara çıkmaya ve ESP kortejlerinde yer almaya çağırdı.