24 Eylül 2024 Salı

ESP'li Erkan Kakça ve Coşkun Yiğit tahliye edildi

Aralarında ETHA Editörü İsminaz Temel ve Muhabiri Havva Cuştan ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarının da bulunduğu davada Erkan Kakça ve Coşkun Yiğit tahliye edildi.
Aralarında ETHA Editörü İsminaz Temel ve Muhabiri Havva Cuştan ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarının da bulunduğu ikisi tutuklu 23 kişinin "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" iddiasıyla yargılandığı davanın 5. duruşması İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.
 
Tutuklu yargılanan Coşkun Yiğit, "Tarafıma tanıklar tarafından verilen beyanlar çelişkili. Verilen beyanlar 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçiyor. Oradaki insanlar tahliye ediliyor bu ifadeden dolayı, benim tutukluluğum ailemi ve beni sıkıntıya sokuyor" dedi.
 
Yiğit'in avukatı Kemal Toraman, tutukluluk incelemesinde tahliye isteyen hâkimin gerekçesini okudu ve örgüt üyesi bile olsa cenazeye katılmak bir suç teşkil etmediğini belirtti. Tanıkların dinlenmesine rağmen mahkeme dinlenmemiş gibi davrandığını belirten Toraman, müvekkilinin tahliyesini talep etti.
 
Tutuklu sanık Erkan Kakça, dosyada yeni bir delil yo olmadığını aktardı, "Bu uzun tutukluluğuma son verilmesini ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.
 
Kakça'nın avukatı Ekin Baltaş, "Gerekli suç delili mevcut değil, müvekkilim hakkında somut hiçbir delil yok. İki çocuk babasi olarak 20 yıldır aynı adreste oturan müvekkilimin tek bir beyanla bir buçuk yıldır tutuklu. Tutuksuz yargılanan sanıklardan hiçbir farkı yok. Tutukluluğunu gerektirecek hiçbir şey yok. Devletin bulup getiremediği bir tanık üzerinde baskı kurabilme ihtimali olmadığı için tahliyesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.
 
İsminaz Temel'in avukatı Ömer Çakirgöz iddiaların 5-6 yıl öncesine dayandığını kaydetti, "Şu an bu yurtdışı yasağı gerekli olan bir tedbir değildir dolayısıyla yurtdışı yasağının kaldırılması gerekiyor" diyerek, Temel ve tüm sanıklar üzerindeki yurtdışı yasağının kaldırılması istedi.
 
Yapılan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Erkan Kakça ve Coşkun Yiğit'in tahliyesine karar verdi.