22 Eylül 2024 Pazar

ESP'li Aylin Yıldız tahliye edildi

ESP üyesi Aylin Yıldız, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tahliye edildi.
ESP üyesi Aylin Yıldız'ın "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Bakırköy Kadın Hapishanesi'nden getirilen Yıldız'ın duruşmasını Özgür Genç Kadın (ÖGK) Koordinasyon üyesi Tanya Kara da izledi.
 
8 Mart Kadın mitingine katılmaktan, gözaltında işkence ile katledilen devrimciler Süleyman Yeter ve Hasan Ocak'ın anmasına katılmaktan yargılanan Yıldız, savunmasında "8 Mart mitingine ÖGK ile katılmak suç olamaz. ÖGK hiçbir yasadışı örgütün uzantısı değildir. Genelde kadınların, özelde genç kadınların özgürleşmesi için mücadele eden genç kadın örgütüdür. 8 Mart ise dünyanın her yerinde emekçi kadınlar günü olarak bilinmekte ve o gün birçok yerde eylem ve etkinlikler yapılmaktadır" dedi.
 
Gözaltında kaybedilen Süleyman Yeter ve Hasan Ocak'ı anmak da sosyalist bir kadın olarak görevi olduğunu vurgulayan Yıldız, "Süleyman Yeter'in ve Hasan Ocak'ın gözaltında işkence ile öldürüldüğü AİHM tarafından bile belgelenmiştir. Gözaltında her türlü kötü muameleye karşı dururum, bunu insanlık görevi bilirim" diye kaydetti.
 
Yıldız'ın savunmasının ardından söz alan Avukat Sezin Uçar mahkeme heyetine ÖGK'nın eylem ve etkinliklerini sunup bunun yasadışı olmadığını vurguladı.
 
Mahkeme heyeti Yıldız'ın tahliyesine karar verdi.