25 Eylül 2024 Çarşamba

ESP'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Mültecileri yerinden eden savunduğunuz işgal ve yayılmacılıktır

Kılıçdaroğlu'nun mülteci düşmanlığına tepki gösteren ESP, mülteci düşmanlığını daha da yükselten bir adayın halkları faşizmden kurtaramayacağı bu durumun yalnızca faşizmin sahibini değiştireceğini vurguladı. Mültecileri yerinden edenin işgalcilik ve yayılmacılık olduğuna dikkat çeken ESP, "Mülteciler sınıf kardeşimizdir. İşçiler faşizmin kitle tabanı haline gelmemelidir" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), 28 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turunda seçmenlerin oyunu alabilmek için mülteci düşmanlığını körükleyen Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "sınır namustur" cinsiyetçi ifadesiyle "vatan-millet" demogojisiyle sandığa çağrı yapıyor. Sınır ötesi operasyonlarla işgal ve yayılmacılığa partisinin her fırsatta onay verdiği Kılıçdaroğlu, mülteci sorununu çözümü için TSK'yı başka bir ülkenin topraklarından çekmek yerine iktidar olduğu takdirde mültecileri eve göndereceğini söylüyor.

ESP: İKİ GERİCİLİKTEN BİRİNİ DEĞİL KENDİ ÖZGÜCÜMÜZÜ SEÇELİM
Kılıçdaroğlu'nun mülteci düşmanlığına tepki gösteren ESP, halklara şu çağrıyı yaptı: "Faşizmin tabanı haline gelmiş lümpen gençliğin oylarını alabilmek için mülteci düşmanlığını daha da yükselten bir aday bizi faşizmden kurtaramaz, faşizmin sahibini değiştirir sadece. İki gericilikten birini değil, kendi özgücümüzü seçelim, 3. cepheyi şimdi inşa edelim!

'MÜLTECİLER SINIF KARDEŞİMİZDİR'
"Mülteciyi yerinden eden, rejimin ortağı olarak sizin de savunduğunuz 'terör' safsatası, işgalcilik ve yayılmacılıktır. AB kapıları açılmalı, dileyen burada kalmalı, dileyen AB'ye gidebilmelidir. Mülteciler sınıf kardeşimizdir. İşçiler faşizmin kitle tabanı haline gelmemelidir."