22 Eylül 2024 Pazar

ESP'den Fındıklı'da açlık grevlerine destek olma çağrısı

Fındıklı'da düzenlenen basın açıklamasıyla açlık grevleri ve Adalet Nöbetlerine destek olma çağrısı yapan ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Yiğit, "Bugün toplumun üzerine karabasan gibi çöken AKP-MHP faşizminin karanlığına ses çıkarmanın yolu hapishanelerdeki açlık grevlerine ve dışarıdaki Adalet Nöbeti'ne destek vermekten geçiyor" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Rize'nin Fındıklı ilçesinde hapishanelerde süren tecrit ve hak ihlallerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan ESP Fındıklı temsilcisi Tugay Köse, ülkede toplam 405 hapishane bulunduğuna işaret ederek, iktidarın hapishaneler aracılığıyla muhalifleri cezalandırmak ve toplumsal muhalefeti etkisizleştirmek istediğini belirtti.

KÖSE: DEVRİMCİ TUTSAKLAR TESLİM ALINMAK İSTENİYOR
Hapishanelerde devrimci tutsaklara dönük baskı politikalarının giderek derinleştiğine işaret eden Köse, "Hasta tutsakların revire ve hastaneye çıkışları zorlaştırılmakta,ağır hasta tutsaklar tahliye edilmemekte, çeşitli bahanelerle görüş ve iletişim hakları gasp edilmekte, uydurma disiplin cezaları gerekçe gösterilerek infaz yakmalar ve geç tahliyelerle birlikte tecrit ve izolasyon uygulamaları ile devrimci tutsaklar teslim alınmaya çalışılmaktadır" dedi.

Köse, şöyle devam etti: "Biliyoruz ki devrimci tutsaklara dönük tecrit ve çürütme saldırıları, onlar nezdinde sokağın bütün devrimci öznelerine ve işçi ve emekçilere dönüktür. Bu nedenle tecridin yalnızlaştırma politikasına karşı tüm devrimci demokratik kamuoyunu hapishanelerdeki açlık grevleri ve ailelerin adalet nöbeti eylemi ile dayanışmaya ve sahip çıkmaya davet ediyoruz."

YİĞİT: DEVRİMCİ TUTSAKLARI SAHİPLENENLERE GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENİYOR
ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Yiğit, hapishanelerde süren tecrit ve hak ihlallerine karşı düzenlemek istedikleri bu basın toplantısının sabahında hapishanelerdeki devrimci tutsaklara para gönderdiği, görüşe gittiği için ESP İzmir İl Başkanı Kerim Altınmakas ve mücadele arkadaşlarının gözaltına alındığına işaret etti. "Bu saldırı bir kez daha bize gösteriyor ki hapishanelerle dayanışmak isteyen, devrimci tutsakları sahiplenmek isteyen herkese bir gözdağı verilmek isteniyor" ifadelerini kullanan Yiğit, hapishanelerdeki faşist saldırganlığın iki amacı olduğunu söyledi.

İlk olarak devrimci tutsakların yalnızlaştırılmak ve iradelerinin kırılmak istendiğini belirten Yiğit, ikinci olarak ise devrimci tutsaklara uygulanan baskı üzerinden tüm topluma bir mesaj verilmeye çalışıldığını vurguladı.

'FAŞİZMİN KARANLIĞINA SES ÇIKARMANIN YOLU AÇLIK GREVLERİNE DESTEKTEN GEÇİYOR'
Hapishanelerdeki tutsaklara yönelik baskıların toplumu sindirme amacı taşıdığını kaydeden Yiğit, "Hapishanelerdeki hak ihlallerine karşı çıkmak bütün devrimci, demokrat, sosyalist, ilerici kesimlerin bir sorumluluğudur" ifadelerini kullandı. Tecridin en koyu halinin İmralı Ada Hapishanesi'nde tutulan Abdullah Öcalan üzerinde gerçekleştirildiğine işaret eden Yiğit, yurtsever tutsakların bu tecride karşı 27 Kasım 2023'ten bu yana açlık grevinde olduklarını hatırlattı. "Bugün toplumun üzerine karabasan gibi çöken AKP-MHP faşizminin karanlığına ses çıkarmanın yolu hapishanelerdeki açlık grevlerine ve dışarıdaki Adalet Nöbeti'ne destek vermekten geçiyor" diyen Yiğit, tüm devrimci demokrat kamuoyuna tutsakların sesine ses olma çağrısı yaptı.